juholt1_570x321.jpg
juholt1_570x321.jpg

Hardt presset partileder går av

Håkan Juholts dager som leder for Sosialdemokratene i Sverige er over. Lørdag ettermiddag har han kalt inn til pressekonferanse i hjembyen Oscarshamn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

.

Etter et rekordlangt møte i sentralstyret til det kriserammede partiet fortalte partisekretær Carin Jämtin på en pressekonferanse fredag ettermiddag at Juholt fortsetter som leder. Men ifølge  svensk TV4 kommer den hardt pressede partilederen Håkan Juholt likevel til å gå av.

.

I følge den svenske tv-kanalen skal Juholt og sentralstyret i det sosialdemokratiske partiet ha blitt enige om at han skal gå av som partileder, men tidspunktet skal ennå ikke være fastsatt.

- En sentralt plassert kilde sier at Juholt och sentralstyret er enige om at han må gå av som leder, sa politisk kommentator Helena Gissén på 19-nyhetene fredag kveld.

Ved 23-tiden fredag kveld kalte de svenske sosialdemokratene inn til pressekonferanse. Den holdes lørdag klokken 15 i Håkan Juholts hjemby Oscarshamn.

En meningsmåling fra byrået Skop som ble presentert fredag viste at bare 13 prosent av de spurte foretrekker Juholt som statsminister fremfor den borgerlige Fredrik Reinfeldt. Selv blant sosialdemokratenes egne velgere sier 61 prosent av de foretrekker Reinfeldt som statsminister.

LES OGSÅ: Åtte av ti svensker vil ha Reinfeldt

Etter at sentralstyrets møte var over fredag ettermiddag ble den hardt pressede partilederen smuglet ut av partiets lokaler i Sveavägen i Stockholm.

Torsdag ettermiddag gikk flere partidistrikter åpent ut og krevde at Juholt måtte gå av som leder.

Håkan Juholt ble valgt til ny leder for de svenske sosialdemokratene i mars 2011. Han overtok etter Mona Sahlin som måtte gå av etter å ha ledet partiet til sitt dårligste valgresultat i moderne tid høsten 2010.

Les flere artikler om svensk politikk