Jo Sondre Aas Sandefjord (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Jo Sondre Aas Sandefjord (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Vålerenga rundspilt av Sandefjord

Eliteserieklubben røk på hodet ut av cupens 3.runde.

Sandefjord-Vålerenga 3-1 (e.e.o)

Sandefjord tok en fullt fortjent 3-1-seier etter ekstraomganger over Vålerenga i cupens tredje runde.

Førstedivisjonslaget var det førende laget gjennom hele kampen og burde ha avgjort etter ordinær tid.

Alexander Gabrielsen ga Sandefjord ledelsen på straffe rett før pause. Marcus Pedersen utlignet i andre omgang, før Jo Sondre Aas scoret og serverte Martin Brekke i ekstraomgangene.

Vålerenga måtte spille totalt 80 minutter med en mann mindre da Martin Pusic ble utvist etter 42 minutter.

Vålerenga slet allerede før utvisningen med å henge med da Sandefjord spilte ball, selv om de var kommet bedre med i kampen på tidspunktet Pusic ble utvist. Til slutt fikk Sandefjord betalt for sjansene, og avanserte til cupens fjerde runde.

Andresen raste, og beklaget
Martin Andresen mente på sin side at utvisningen var feil, og avgjørende.

– Det var en grusom utvisning, og det er klart den blir avgjørende. Martin lagde to frispark og fikk to gule kort. Å gi rødt på den taklingen der er helt forferdelig, sier Andresen til Aftenposten.

VIFs manager fulgte opp med å beklage seg overfor klubbens supportere, og påpekte at det eneste som gjelder for Vålerenga nå er å vinne alt i serien.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter.

– Jeg er utrolig stolt over den innsatsen guttene har lagt for dagen. De måtte hente fram sitt absolutt beste for å slå Vålerenga - og gjorde nettopp det, sier skadede Kenneth Dokken til sb.no.

– Seieren var fullt fortjent, og kunne lett ha vært større, sier Dokken, som så kampen fra tribunen.

For Vålerenga-fansen er tålmodighetsbegeret i ferd med å fylle seg.

– Det er på tide at Andresen tar hatten sin og går. Jeg så kampen mot Sandefjord fra tribuneplass, og det må snart skje noe i klubben, sier Klanen-talsmann Christian Kjellsen til Dagbladet.

– Hvis prestasjonen er slik som i dag, tør jeg ikke tenke på hva som skjer videre. Dette er det verste jeg har sett på årevis, sier Kjellsen.

Sandefjord best i gang
Vålerenga gikk i garderoben etter første omgang med 0-1 i sekken etter at Martin Pusic ble utvist og Nicolai Næss laget straffe innenfor to minutter rett før pause.

Dette var etter en omgang der Vålerenga slet tungt mot førstedivisjonslaget. De første 20 minuttene var Sandefjord fullstendig dominerende, før kampen jevnet seg ut.

Sandefjord kunne ledet tidlig i kampen men måtte vente til det 44. minutt før Alexander Gabrielsen sendte Sandefjord i ledelsen på et rart straffespark. Gabrielsen skjøt i tverliggeren og deretter i ryggen på Vålerenga-målvakt Hirschfeld før ballen gkk i mål.

To minutter tidligere fikk Martin Pusic sitt andre gule kort da han kom alt for sent i en duell med Tijan Jaiteh.

Les også: Stabæk slått ut av 2. divisjonslaget Asker

Vellykket VIF-bytte
I pausen kom Marcus Pedersen inn for Veigar Pall Gunnarsson og etter 74 minutt satt samme mann inn utligningen. Pedersen jaget en løs ball i feltet, fikk hodet på den og ballen gikk i en bue over Iven Austbø.

Marcus Pedersen (Foto: Aas, Erlend/NTB
  scanpix)
Marcus Pedersen (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Sandefjord førte mye av kampen helt fram til utligningen, men på slutten var også Vålerenga farlig frempå. På overtid av ordinær tid ropte Vålerenga på straffe, da Pedersen falt i en duell med Sandefjord-målvakt Austbø, men fikk det ikke.

– Marcus ble meid ned. At vi ikke fikk straffe er helt forferdelig. Det er mulig vi blir satt opp med dommere fra lavere divisjoner. Ikke vet jeg hvor han dømmer til vanlig. Men vi ble i hvert fall dømt ut av cupen, tordnet Martin Andresen om situasjonen.

Sandefjord styrte kampen
Også i første ekstraomgang var det Sandefjord som styrte showet på Komplett.no arena.

Etter en rekke store sjanser var det derfor ikke ufortjent da Jo-Sondre Aas dundret Sandefjord i ledelsen rett før pause i ekstraomgangene.

I andre ekstraomgang prøvde eliteserielaget seg litt mer, men de klarte aldri å true Iven Austbø nevneverdig.

I steden var det Sandefjord som pungterte kampen sju minutter før full tid da Jo Sondre Aas leverte et strålende forarbeid til Martin Brekke. Vålerenga hadde de fleste oppe i angrep, så Jo Sondre Aas kom nærmest alene over hele Vålerengas banehalvdel. Han utfordret keeperen, men sendte så ballen til Brekke som scoret på åpent mål.