kristoffer tollås
kristoffer tollås

Askerladden slo ut Stabæk

Nedturen fortsetter for Stabæk. Røk ut av cupen mot naborivalen – i 2. divisjon.

Midtbanespiller Kristoffer Tollås ble matchvinner to minutter før ordinær tid – og sendte storebror, Stabæk, på hodet ut av cupen.

– Utrolig deilig! Men jeg var så sliten at jeg knapt fikk med meg hva som skjedde, sier cuphelten, Kristoffer Tollås, om matchvinnerscoringen.

Asker styrte kampen
Det var også Asker som tok ledelsen hjemme på Føyka. Notice stanget 2. divisjonslaget i ledelsen åtte minutter etter pause. Det så imidlertid ikke ut til å vekke gjestene. 2. divisjonslaget fortsatte å føre kampen etter scoringen, men 12 minutter før slutt utlignet Stabæk ved Bjarte Haugsdal.

– Vi trodde sette inn sluttspurten etter det, men den kom aldri. Med slitne bein fortsatte vi å kjøre kampen, forteller Tollås.

Stabæk (Foto: Lien, Kyrre/NTB scanpix)
Stabæk (Foto: Lien, Kyrre/NTB scanpix)

Innøvd trekk senket Stabæk
Askers midtbanemann fikk stå mutters alene på bakre stolpe og stange inn seiersmålet rett før full tid.

– Målet kom etter et godt angrep, et trekk vi har trent en del på. Notice headet perfekt og jeg kunne bare styre den inn, sier Tollås, som var full av lovord om assistenten – som noterte seg for én scoring og én målgivende.

– Han er et monster – bare muskler. Og når hodet er på rett plass, som i dag, er han virkelig god. Han har et stort potensial, sier Tollås.

Vil møte tidligere klubb
Stabæk fortsatte det begredelige spillet laget har vist i Tippeligaen, mens Asker fikk seg et betydelig løft etter å ha prestert varierende etter nedrykket til 2. divisjon. Cuphelten er sikker på at Asker returnerer til Adeccoligaen neste sesong. Men først er det fjerde runde i cupen som gjelder. Der ønsker Askers cuphelt å møte ungdomsklubben.

– Jeg kan bare snakke på egne vegne, men det hadde vært veldig gøy å møte Aalesund, sier Tollås.