Mandag toppet Senterpartiet laget med to nye statsråder. Marit Arnstads comeback i rikspolitikken har satt fart i spekulasjonene om hvem som bli ny Senterparti-leder når Navarsete går av.

– Viktig med bredde

I tillegg til at Marit Arnstad gjorde comeback, rykket også den andre nestlederen Trygve Magnus Slagsvold Vedum inn i regjeringen.

Så langt har den ubestridte kronprinsen i Senterpartiet har vært Ola Borten Moe. Nå gjør Navarsete det klart at det er flere kandidater.

– Både Marit og Trygve er med å sikre den bredden. I tillegg finnes det mange dyktige folk i Senterpartiet som jeg ønsker å løfte frem i tiden fremover, sier Navarsete.

– Mener du at både Marit Arnstad og Trygve Magnus Slagsvold Vedum er lederkandidater i fremtiden?

– Det er det ikke jeg som skal avgjøre, men fremtidige landsmøter, så det får vi komme tilbake til den år den tid kommer, sier Navarsete til TV 2.

LES OGSÅ: Marit Arnstads store comeback

Senterpartilederen legger imidlertid ikke skjul på at hun mener det er bra for partiet å ha flere potensielle arvtakere etter henne.

– Jeg er veldig stolt av at vi i Senterpartiet har mange leder potensielt dyktige lederkandidater, som kan tiltale ulike grupper både blant medlemmene og velgerne våre som kan ta over den dagen jeg ikke skal være leder lenger, sier Navarsete.

LES OGSÅ: Danse-Trygve skal finne takten med bøndene

Kjemper mot sperregrensen

Gjennomsnittet av meningsmålingene viser at Senterpartiet kjemper mot sperregrensen. Ved inngangen til sommeren har partiet en oppslutning på 4,2 prosent.

– Det er klart at dårlige målinger skal man alltid ta på alvor. Det viser en situasjon som har vært alvorlig for partiet. Å være i konflikt med kjernevelgerne er alltid alvorlig for et parti, sier Navarsete til tv2.no

Ved stortingsvalget i 2009 stemte 6,2 prosent av velgerne på partiet, nå legger hun lista et lite hakk høyere.

– Det ligger et potensial i forhold til alle de som har satt seg på gjerdet. Det ligger et potensial på rundt sju prosent. Målet mitt er at vi skal gå frem fra sist, sier hun.

LES OGSÅ: Navarsete sikter mot sjutallet

– Bra med konkurranse

Ola Borten Moe, som har vært den hyppigst nevnte kronprinsen i Senterpartiet, er ikke bekymret over at det nå dukker opp flere navn som mulige arvtakere etter Navarsete.

– Det er ingen lederdebatt i Senterpartiet nå, hva som dukker opp i fremtiden får fremtiden viser, sier Ola Borten Moe til TV 2.

Han mener det bør være konkurranse om alle politiske verv, og mener Marit Arnstads comeback styrker partiet.

– Det er veldig bra for partiet. Jeg tror hun blir en styrke for oss som parti og for regjeringen. Vi ruster oss nå til å møte velgerne, sier Borten Moe.

Se videointervju med Ola Borten Moe: