Lars Petter Nordhaug
Lars Petter Nordhaug

To storlag vil snappe Nordhaug fra Team Sky

Hans nåværende lag vil forlenge, men to andre lag har gitt nordmannen et tilbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo/Bergen (TV 2 Sporten): Edvald Boasson Hagen kommer til å sykle Tour de France for Team Sky, men for Lars Petter Nordhaug ser nåløyet ut til å bli for trangt.

– Vi kunne stilt med tre lag og gjort det ganske bra. Det er sånn det er i Sky, sier Nordhaug.

– Ville du vært med i årets Tour de France om du hadde syklet for et annet lag?

– Det tror jeg det er veldig stor sjanse for, ja, sier han.

– Han har kjørt bra i år
Lagkompis Edvald Boasson Hagen medgir at lagledelsen har en tøff jobb foran Tour-uttaket. Skys Tour de France-lag blir offentliggjort torsdag.

– Han har kjørt bra i år, så det er spennende å se om han får sjansen til å være med. Men det er veldig mange sterke ryttere på laget. De har ikke noen lett jobb med å plukke det ut. Det blir spennende å se i morgen, sier han.

Les også: Nordhaug tror ikke på Tour de France-plass
Les også: Disse rytterne kjører årets Tour de France

Ønsket av to storlag
Nordhaugs Sky-kontrakt går ut etter sesongen, og han har fått et tilbud om å forlenge med storlaget. Men han er også ønsket av storlagene Rabobank og Omega Pharma-Quick Step.

– Det er spennende at flere lag som er interessert. Jeg har fått konkrete tilbud fra Sky og to andre lag. Det varierer veldig hva de tilbyr, men det er veldig bra både sportslig sett og med tanke på den andre delen. Så får vi se hva det blir til, sier han.

Hva vil avgjøre?

– Det må være et lag der det sportslige er bra. Et lag med gode fremtidsutsikter og et godt støtteapparat. Og så vil selvfølgelig den økonomiske biten også avgjøre, sier Nordhaug.

– Større sjanse
Og blir det lagbytte kan Frankrike-drømmen være litt mer realistisk.

– Det er jo større sjanse for å være med i Tour de France og få egne sjanser når man sykler på et lag som ikke har så mange stjerner, men til gjengjeld er det opp til meg selv å bli såpass god at jeg kan være med i Tour de France, sier Nordhaug.