Indonesiske Chandra Wisnu, bedre kjent som boblemannen, har i de siste 25 årene forsøkt å finne en kur for sin svært sjeldne lidelse. En ukjent tilstand gjør at bobler eller såkalte fibroser bryter ut av huden og dekker hele kroppen hans.

Takket være en amerikansk lege kan mysteriet rundt Wisnus hudlidelse være løst.

Fant diagnose

boble (Foto: TLC)
Hudlegen Anthony Gaspari fra Maryland kan ha funnet årsaken til at boblene har dekket hele kroppen til Wishnu. Det eksisterer ingen kur mot lidelsen, men legens hjelp kan forbedre livskvaliteten til boblemannen.

Gaspari fløy til Indonesia for å undersøke Wisnu og familien, og fant diagnosen han mener boblemannen lider av.

Diagnosen skal være et ekstremt tilfelle av nevrofibromatose type 1, som kan gi flere forskjellige symptomer. Lidelsen er genetisk, og én av 2500 er mottakelig for å få den, selv om Wisnu er usedvanlig hardt rammet.

LES OGSÅ: Nguyen (26) ble «70 år gammel» over natten

– Hadde glatt og fin hud

Wisnu merket boblene for første gang da han var 19 år gammel, og før han hadde fylt 24 år hadde de spredd seg til ryggen. I en alder av 32 år dekket boblene hele kroppen hans.

– Jeg vet ikke hvordan det startet. Da jeg var ung var huden min glatt og fin, men en dag begynte noe å gro over nesen min, forklarer han.

57-åringen har i flere år oppsøkt en rekke leger og healere for å finne ut hva som feiler ham, men det er ikke før nå at han har fått en diagnose.

– En alternativ healer skar ut fettvev fra boblene og ba min far begrave det under et banantre, forteller Wisnu i dokumentar som sendes på TLC til høsten.

LES OGSÅ: Trailersjåfør fikk halve ansiktet ødelagt av sola

– Ser aldri på meg selv i speilet

Wisnu har siden han var 19 år gammel væ

speil (Foto: TLC)
rt vant til at folk sender ham rare blikk, men det er ikke det som plager 57-åringen mest med lidelsen. Boblene skaper en smertefull kløe som følge av den klebrige og tropiske varmen i Indonesia. På det verste er smerten så intens at han må bruke en antent sigarett mot kroppen for å lindre smertene.

– Jeg prøver å holde meg opptatt for å å glemme det. Jeg ser aldri på meg selv i speilet slik at jeg kan glemme hvordan jeg ser ut, sier 57-åringen og fortsetter:

– Når folk sender meg lange blikk sier jeg bare at det er fordi jeg ser så bra ut. Jeg prøver alltid å se positivt på ting, sier han.

LES OGSÅ: Ben Albert er baseballspilleren som mangler en arm

(artikkelen fortsetter under bildet)

boblefamilie (Foto: TLC)

Barna har arvet sykdommen

Wisnu traff kona før han fikk de første boblene, og sammen har de to barn. Nå har også barna Martin og Liz fått lignende bobler på kroppene sine. Han er derfor bestemt på å finne en kur mot lidelsen for å hjelpe sin egne barn.

Selv om det ikke finnes noen kur for hudlidelsen, sier hudlege Gaspar at behandlinger kan øke livskvaliteten til Wisnu og at han kan hjelpe barna slik at de ikke blir like utsatt som faren.

Wisnu er svært glad for hjelpen han har fått av den amerikanske legen, men håper nå at han kan få en ansikstranplantasjon. Hudlegen mener derimot at risikoen er for stor for at kroppen hans vil avvise ny hudvev.