BMC
BMC

Disse skal hjelpe Evans til ny Tour de France-seier

BMC har tatt ut sine ni mann til Touren.

Cadel Evans blir som ventet BMCs kaptein i sommerens Tour de France. Det ble klart da laguttaket ble offentliggjort tirsdag.

Australieren vant fjorårets Tour på en imponerende måte, og reiser også til prologstarten i Liège neste helg med et favorittstempel på seg.

LES: Disse rytterne kjører årets Tour de France

Fem får fornyet tillit
Flere av fjorårets utvalgte fikk fornyet tillit, som Marcus Burghardt, Amaël Moinard, Manuel Quinziato og Michael Schär. Også George Hincapie er med igjen, og starter dermed sin 17. Tour i karrieren.

Hincapie
Hincapie

I tillegg er stjernen Philippe Gilbert tatt ut, mens Tejay van Garderen blir superhjelperytter til Evans i fjellene.

Thor Hushovd skulle egentlig ha vært blant BMCs utvalgte, men måtte kaste inn håndkleet tidligere i vår.

LES: Thor Hushovd dropper Tour de France

Evans: – Vet jeg kan vinne
BMC-manager Jim Ochowicz innrømmer at uttaket var svært vanskelig.

– Vi har flere ryttere på toppnivå og alle kunne gjort en god jobb. Vi forventer en krevende Tour, men vi er klar for å ta den utfordringen. I fjor gjorde vi mye riktig og få feil. Vi håper å repetere det i år også, sier han.

Evans får full støtte fra sitt lag, for BMC har bare ett mål: Forsvare fjorårets seier.

– Jeg vet at jeg kan vinne og forberedelsene mine til årets ritt har vært nesten identisk med det jeg gjorde i fjor. Vi stiller med et enda sterkere lag i år og løypa favoriserer meg, sier Evans.

BMCs Tour de France-lag: Marcus Burghardt, Steve Cummings, Cadel Evans, Philippe Gilbert, George Hincapie, Amaël Moinard, Manuel Quinziato, Michael Schär og Tejay van Garderen.