– Bruddet med bøndene gjorde at våren ble tøff for regjeringen og for Senterpartiet spesielt. Det har skygget for noen av de andre sakene vi har fått til, sier Senterparti-leder Liv Signe Navarsete.

Kjemper mot sperregrensen

Gjennomsnittet av meningsmålingene viser at Senterpartiet kjemper mot sperregrensen. Ved inngangen til sommeren har partiet en oppslutning på 4,2 prosent.

– Det er klart at dårlige målinger skal man alltid ta på alvor. Det viser en situasjon som har vært alvorlig for partiet. Å være i konflikt med kjernevelgerne er alltid alvorlig for et parti, sier Navarsete til tv2.no.

Etter at Navarsete sendte Lars Peder Brekk tilbake til Stortinget og hentet inn sin nestleder Trygve Magnus Slagsvold Vedum som ny landbruksminister, håper hun å gjenopprette tilliten blant bøndene.

– Vi må bygge tillit hver eneste dag, det er ikke noe du har, tilliten må bygges hver eneste dag. Men striden setter vi punktum for. Vi har lagt en strategi med fokus på valgkampen. Skiftet av statsråder var en viktig del, av denne strategien, nå har vi styrket laget både på storting og i regjering.

LES OGSÅ: Marit Arnstads store comeback

Vil over sju prosent

Bakgrunnstallene både på TNS Gallups siste stortingsmåling for TV 2 og flere andre byråer, viser at Senterpartiet nå mister mange tidligere velgere til Høyre.

– Hvorfor er det vanskelig å gi et entydig svar på. Våre velgere må stemme på Senterpartiet, da skal vi kunne komme over sju prosent, sier Navarsete.

Ved stortingsvalget i 2009 samlet Senterpartiet 6,2 prosent av velgerne. Med et drøyt år igjen til neste valg legger partiet lista noen hakk høyere.

– Vi har ikke satt noe tall på hva som vil være en god nok oppslutning, men vi vet at om vi klarer å mobilisere våre velgere, så kan vi være på det nivået, sier Navarsete.

LES OGSÅ: Danse-Trygve skal finne takten med bøndene