Europa montasje
Europa montasje

Nani, Zlatan og Gerrard inn på Alsakers «drømmelag»

Kommentatoren «vraker» Tysklands toppscorer Mario Gomez og Spanias playmaker Andres Iniesta. Sjekk Alsakers drømmelag her!

Bergen/Kiev (TV 2 Sporten): Etter hver eneste runde i gruppespillet har TV 2 Sportens EM-kommentator Øyvind Alsaker plukket ut sitt drømmelag bestående av de stjernene som har prestert best hittil i mesterskapet.

LES OGSÅ: Her er EMs mest ettertraktede spillere
LES OGSÅ: Her er EMs største stjerneskudd

– EMs drømmelag er nesten utelukkende satt sammen av spillere som blir med videre etter gruppespillet.

Nå er samtlige kamper i de ulike gruppene i EM-sluttspillet ferdigspilt. Kvartfinalene skal spilles slik:

Portugal – Tsjekkia
Tyskland – Hellas
Spania – Frankrike
England – Italia

Alsaker har naturligvis satt opp sin drømmelleverer også etter de siste kampene i gruppespillet.

Kommentatoren vraker spillere som Mario Gomez, Andres Iniesta og Manuel Neuer til fordel for stjerner som Zlatan Ibrahimovic, Steven Gerrard og Joe Hart.

– EMs drømmelag er nesten utelukkende satt sammen av spillere som blir med videre etter gruppespillet. Vurderingen er gjort på bakgrunn av alle de tre kampene, men siste match veier alltid tyngst, understreker Alsaker.

VIDEO: Se hvorfor Alsaker valgte Zlatan på drømmelaget i videovinduet øverst!
ALSAKERS DRØMMELAG: Sjekk alle «drømmelagene» til TV 2-kommentatoren her

HÅPER PÅ MONTENEGRO - FRYKTER FRANKRIKE: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
HÅPER PÅ MONTENEGRO - FRYKTER FRANKRIKE: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

VIDEO: Se hvorfor Alsaker valgte Zlatan på drømmelaget i videovinduet øverst!
LES OGSÅ: Disse EM-stjerneskuddene jages av storklubbene

Alsaker vil selvsagt komme tilbake med sitt «oppdaterte» drømmelag etter kvartfinalene, semifinale og til slutt sitt endelig lag etter finalen neste helg.

Fotball-EM i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Drømmelaget etter de siste gruppespillkampene:

Keeper:
Joe Hart, England
– Etter 10 år uten skikkelig keeper, har England endelig en sisteskanse som trer ut av skyggene til Gordon Banks, Ray Clemence og Peter Shilton. Flere avgjørende redninger som sikret England gruppeseier.

Høyre back:
Joao Pereira, Portugal
– I dette mesterskapet er det på kantene det finnes mest rom. Da trengs sidebacker som Pereira, offensiv i tankegangen og med god spilleforståelse. Da Ronaldo endelig traff, var det på en perfekt pasning fra Joao Pereira!

Midtstopper:
Mats Hummels, Tyskland
– EMs beste midtstopper har gitt Tyskland en ny dimensjon. Den viktigste jobben er å forsvare eget mål og det gjør han med fart, duellkraft og klokskap. I tillegg er flyr Hummels gjerne i angrep!

Midtstopper:
Sergio Ramos, Spania
– Klippen som skal løfte den tunge arven etter Puyol i det spanske midtforsvaret. Gjør det med en blanding av kraft og stil. Det gjør vondt å møte Ramos, og det er en nøkkel for et spansk lag som har nok av bitte små artister å ta av!

Venstre back:
Phillip Lahm, Tyskland
– Holder siden sin helt rein, og selv om det har vært langt mellom de gnistrende offensive raidene, er dette EMs beste venstreback! Kaptein med alle de rette egenskapene!

Midtbane:
Steven Gerrard, England
– Kapteinsbindet har vandret rundt mellom mer eller mindre verdige kandidater i England, men Steven Gerrard har vært Englands desidert viktigste spiller i dette EM. 3 målgivende med turneringens kanskje beste høyrebein, og dessuten en arbeidskapasitet vi ikke er vant til fra engelskmenn i mesterskap.

Midtbane:
Andrea Pirlo, Italia
– Styrer det italienske laget med en ro som ingen andre i et hektisk EM er i nærheten av. En liten mann med et stort fotballhode, og pasninger som gir en frysninger. Rett og slett en nytelse å se mannen spille fotball!

Midtbane:
Mesut Øzil, Tyskland
– EMs mest bevegelige danser rundt motstanderne og dytter pasninger hit og dit. Noen enkle og noen helt utrolige, alt med en selvfølgelighet som kjennetegner de virkelig store. God i alle Tysklands kamper!

Høyre kant:
Nani, Portugal
– Slår sine innlegg med kjærlighet! Og når Danmark og Nederland kommer til EM med ordinære venstrebacker, utnytter Nani svakhetene deres nådeløst gjennom 90 minutter. Kun scoringen mangler!

Venstre kant:
Cristiano Ronaldo, Portugal
– Ingen spiller har levert bedre enn Cristiano Ronaldo i en enkeltkamp. Sendte Nederland hjem i skam med to lekre scoringer og kunne hatt mange flere. EMs beste spiller ? Svaret får vi de neste dagene!

Spiss:
Zlatan Ibrahimovic, Sverige
– I sitt 3. EM på rad scorer Zlatan et mål alle kommer til å huske! Enenste spiller som kommer med fra et lag som er utslått, dels fordi spissene i de andre lagene har variert mye og dels fordi han i glimt har vist en klasse som setter alle andre i skyggen. Et savn i fortsettelsen!

Reserver:
Buffon, Italia
Agger, Danmark
Bruno Alves, Portugal
Moutinho, Portugal
De Rossi, Italia
Iniesta, Spania
Gomez, Tyskland
Cassano, Italia

Fotball-EM i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Europa-montasje
Europa-montasje

PS: Alsaker vil komme tilbake med sitt «oppdaterte» drømmelag etter kvartfinalene, semifinale og til slutt sitt endelig lag etter finalen neste helg.

VIDEO: Se Zlatans vidunderlige volley mot Frankrike
ALSAKERS DRØMMELAG: Sjekk alle «drømmelagene» til TV 2-kommentatoren her

Hvem vil du ha på ditt drømmelag? Ta debatten med andre og sett opp ditt eget drømmelag fra EM i kommentarfeltet under!