sminketabbe (Foto: Serg Shalimoff)
sminketabbe (Foto: Serg Shalimoff)

Unngå disse sminketabbene i sommer

Vann, sol og sminke kan være en veldig dårlig kombinasjon. Her er tipsene som gir deg den rette sommerlooken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sommersolen kan være ubarmhjertig mot sminken vår.

For du trenger ikke å være lenge i solskinnet før maskaraen renner og lipglossen nærmest sklir av leppene våre.

Men trøsten er at dette kan unngås.

– Luftfuktigheten er helt annerledes. Det er mye varmere, man svetter mer og huden produserer mer olje så man trenger ikke så mye fuktighetsgivende produkter. Man blir brunere ikke minst, så man må kanskje endre litt i forhold til vinter-sminkepungen sin. Noen liker ikke å bruke like mye sminke på sommeren som på vinteren, og det trenger du heller ikke, forteller Therese Dombek, makeupartist og skjønnhetsblogger, til God morgen Norge.

Les også: Få hud som stråler

Tabbene

Her er de vanligste makeuptabbene ifølge Therese:

Maskara i kombinasjon med vann og varme: For å unngå at den renner bør man bruke en vannfast variant, noe de aller fleste maskarasortene tilbyr - slik at man får en tilsvarende den man bruker fra før. Det samme gjelder øyeskygge, for eksempel kremskygger som sitter veldig godt. Istedenfor at de legger seg i striper på øyelokket, smelter de mer inn i huden. Husk å velge en riktig makeupfjerner som fjerner de vannfaste produktene uten å slite for mye på huden.

Solpudder: Man trenger kanskje ikke like mye solpudder på sommeren som om vinteren, men man vil kanskje fremheve brunfargen man har fått. Her finnes både matte og de som har skimmer i seg. Det kan sveipes over hele ansiktet. Men det gjelder å finne en farge som ikke er så oransj.

Les også: Guide: Slik får du sommergløden med solpudder

I videovinduet over kan du se hvordan solpudderet burde føres på.

Sommeren bugner som regel over av bryllup, fester og andre tilstelninger som gir deg en fin anldening til å sminke deg litt ekstra. Les mer om sommerens heteste makeuptrender her.

Foundation: Man trenger ikke nødvendigvis å legge den bort om sommeren, men det er viktig å se an hudtonen sin fordi man ofte blir brunere. I tillegg trenger man ofte ikke å dekke over like mye, fordi huden er som regel finere på sommeren. Velg en lett variant, så du unngår at det blir for synlig.

Det finnes et hav av foundation der ute, og det kan være vanskelig å vite hva man skal velge. Sjekk ut denne foundationguiden for mer hjelp.

Les også: Sminken som åpner blikket ditt