– Jeg kan bekrefte at dét trolig blir politiets anbefaling overfor Statsadvokaten i Rogaland, men en endelig avklaring vil neppe foreligge før i august, sier politimester Kaare Songstad i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Aftenbladet.

Politiet har i hele vinter samlet og systematisert aktuelle biologiske og fysiske spor for å vurdere muligheten for nye og uavhengige analyser.

Sitter på materiale

Etterforskeren som har jobbet med saken de siste månedene, la tirsdag fram sin foreløpige rapport for ledelsen i politidistriktet. Foreløpig er det imidlertid for tidlig å trekke noen endelig konklusjon om hva politiet gjør videre, sier Songstad.

LES OGSÅ: Nye tips kan føre til ny etterforskning i Tina-saken

17 år etter drapet sitter politiet fortsatt på materiale som ikke har vært rørt, bevis som neppe kan avfeies som forurenset i en rettssak. Det vesentlige for politiet når de skal vurdere om det skal igangsettes nye analyser, er om materialet har potensial i seg til å oppklare drapssaken.

– Vi har gått inn i denne saken med et åpent sinn, og det er et faktum at det finnes en ny og bedre metodikk i dag. Det er ikke slik at det er nye tips som ligger bak denne nye gjennomgangen, sier Songstad.

Drept i 1995

Birgitte Tengs ble funnet voldtatt og drept i Kopervik på Karmøy 6. mai i 1995. En fetter av Tengs ble først dømt, men senere frikjent for drapet som fortsatt er uoppklart.

LES OGSÅ: DNA-eksperter håper å løse Tengs-drapet

I forrige uke bekreftet politiet overfor Aftenbladet at de vil gjennomgå både Tengs-saken og drapet på 20 år gamle Tina Jørgensen i Stavanger i 2000, for å se om det kan være noen sammenheng. (©NTB)