engukr
engukr

TV 2s eksperter om mållinjedommerne: – Klarer ikke å løse sin eneste oppgave her i livet

Er det på tide å innføre mållinjeteknologi?

Se ekspertpanelet diskutere hendelsen i videovinduet øverst i saken.

I Englands 1-0 seier over Ukraina tirsdag ble det store kontroverser etter at det nok en gang ikke ble dømt mål etter at en ball var over streken.

– Det er ingen tvil om at Ukraina ble snytt for et mål her, sier Nils Johan Semb i TV 2s EM-kveld etter kampen.

Les også: England slo Ukraina: Dommeren så ikke at denne ballen var over streken

– Vår tur
Denne gangen gikk det utover Ukraina, for to år siden i VM gikk det utover England.

– Kanskje hadde vi litt flaks i dag, men England har litt av uflaks på det området tidligere i viktige kamper, som mot Tyskland, sier landslagssjef Roy Hodgson.

TV 2 Play: Hodgson om kampen og hendelsen

Siden kampen mot Tyskland har UEFA innført to ekstra assistentdommere som går på dødlinjen, og skal nettopp få overblikk over situasjoner som dette. Det er tydelig ikke et idiotsikkert system.

– Hva er poenget med ham?
I forkant av situasjonen var en av Ukraina-spillerne i offside, men det forandrer likevel ikke det faktum at mållinjedommeren ikke klarer å løse sin viktigste oppgave.

– Hvis han som går på linjen der ikke får med seg at den ballen er over streken, hva er poenget med dem da? spør Phil Thompson.

Engelskmannen Thompson er selvsagt også England-fan, men selv han vedgikk at ballen var over streken.

Les også: Rooney: – Jeg er ikke forfengelig

Så har han da også vært med å oppleve det samme andre veien noen ganger.

– Når mannen som har det som eneste oppgave her i livet å se om ballen er inne eller ikke, ikke klarer å se det, så er det ikke så rart at den norske sjettedommeren Tom Harald Hagen på sidelinjen ikke klarer å holde styr på det ungarske dommerteamet, sier EM-korrespondent Davy Wathne live fra Kiev.

– Dette var et justismord, det kunne endret kampens karakter, og det kunne brakt ukrainerne videre, nå går de slagne hjem.

Mennesker gjør feil
Debatten har tidligere gått på om å innføre kameraer som overvåker mållinjen slik at man vet om en ball er helt inne er rett vei å gå for fotballen.

– Når det er mennesker involvert så vil det alltid bli gjort feil, men når man ser at den ekstra assistentdommerne ikke klarer å få med seg den der så må vi vurdere om vi skal sette inn et kamera, sier TV 2s fotballekspert Henning Berg.