Det melder det egyptiske nyhetsbyrået MENA, som tidligere tirsdag meldte at Mubarak ble dårlig på ettermiddagen.

Ifølge nyhetsbyrået AP har hjertet til den tidligere presidenten i Egypt sluttet å slå, og gjenopplivingsforsøk hjelper ikke. Mubarak ble dømt til fengsel på livstid, etter å ha blitt avsatt under opprøret i Egypt under Den arabiske våren i 2011.

Flere internasjonale medier skriver på sine twitterkontoer at kilder nær Mubarak hevder ekspresidenten ikke er død, men bare er bevisstløs og i respirator.

Overført til sykehus

Fengselslegen som undersøkte ham konkluderte etter hvert med at den avsatte presidenten ikke kunne få tilstrekkelig behandling i fengselet, og det ble bestemt å overføre ham til sykehus.

De første meldingene gikk ut på at Mubarak hadde fått hjertestans, men det ble senere tilbakevist.

Livsvarig

Den 84 år gamle avsatte presidenten ble i begynnelsen av juni dømt til livsvarig fengsel for å ha gitt soldater ordre om å skyte med skarpt mot demonstranter under revolusjonen i fjor. Over 850 mennesker ble drept i løpet av få uker.

Ekspresidentens helsetilstand skal ha blitt dårligere under rettssaken mot ham, og han møtte nesten alltid i retten liggende på en båre.

Etter at dommen falt 2. juni skal helsen ha forverret seg markant. Ifølge fengselskilder lider han av alvorlig depresjon, høyt blodtrykk og pustebesvær. (TV 2/NTB)