På den kjente plassen, der massive protestaksjoner til slutt førte til president Hosni Mubaraks fall, sang demonstranter protestsanger mot Mubaraks militære etterfølgere.

Det er stekende hett i Kairo om dagen, og det var ventet at enda flere demonstranter ville slutte seg til demonstrasjonen så snart det ble en smule aftenkjølighet.

Det muslimske brorskap støtter demonstrasjonen, som organiseres av flere av gruppene som sto bak folkeopprøret i Kairo i fjor.

LES OGSÅ: Egypts militære gir seg selv lovgivende makt

Stor usikkerhet

Egypt er preget av usikkerhet etter helgens presidentvalg. Det muslimske brorskaps kandidat Mohamed Morsy har allerede erklært seier, mens tidligere statsminister Ahmed Shafik mener det er ham som leder opptellingen.

LES OGSÅ: Mubarak dømt til livstid i fengsel

Det offisielle resultatet er ventet torsdag, men det er det herskende militærrådet som har skapt størst usikkerhet. Like etter at valglokalene stengte søndag, ga nemlig rådet seg selv flere fullmakter.

Står klar

Aktivister på Tahrir sier de er innstilt på å tenne en ny revolusjonsflamme dersom militæret ikke gir fra seg makten.

– Vi er her fortsatt for å bære revolusjonens fane, sier læreren Marwan Adel på Tahrir, som ble demonstrantenes viktigste samlingssted i opprøret som tvang Hosni Mubarak til å gå av i fjor.

LES OGSÅ: 179 personer fengslet etter uro i Kairo

– Militæret vil alltid måtte svare overfor Tahrir. Vi er klar til å ta opp igjen revolusjonen, sier Adel.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

TILBAKE PÅ TAHRIR: Kvinnelige tilhengere av Det muslimske brorskapets presidentkandidat Mohamed Morsy har tatt plass på Tahrir-plassen i Kairo tirsdag kveld. (Foto: STEVE CRISP/Reuters)

Mer makt

Militærrådet har blant annet fått lovgivende myndighet etter at nasjonalforsamlingen ble beordret oppløst. Rådet påberoper seg også retten til å godkjenne en ny grunnlov og sier det ikke blir nytt parlamentsvalg før en grunnlov er på plass.

LES OGSÅ: – Demonstrantene på Tahrir var de største heltene

Det virker som om rådet har tatt høyde for at Morsy kommer til å vinne over rådets mann Shafik og har satt inn tiltak deretter, melder BBC.

– Brorskapet og militærrådet forbereder slaget om nasjonalforsamlingen, het det på forsiden av den egyptiske avisen Wafd tirsdag.

Nekter

Flere av medlemmene i underhuset nekter å godkjenne at nasjonalforsamlingen oppløses. En mindre gruppe demonstranter møtte opp utenfor nasjonalforsamlingen tidligere på dagen tirsdag for å vise sin protest.

LES OGSÅ: Egypts nasjonalforsamling må oppløses

Demokratiforkjempere og brorskapet mener rådets opptreden den siste tiden utgjør et militærkupp, men BBC ser for seg at situasjonen kan ende med et komplisert kompromiss som de viktigste aktørene kan leve med.

(TV 2/NTB)