Aktivistgruppen FEMEN holder jevnlige proster, og ønsker å belyse at EM 2012 vil føre til økt prostitusjon i Ukraina. Tirsdag var det svenskene som fikk det oppsiktsvekkende besøket.

Men våre naboer i øst så ikke ut til å la seg sjokkere eller ryste over sinte, lettkledde kvinner. De ble heller skuelystne, lattermilde og ivrige med mobilkameraene.

Se bildene av svenskene og FEMEN-aktivistene i bildekarusellen over.

– Vi ble bare glade for å se toppløse kvinner, sier en svensk supporter.

Se video fra aksjonen og reaksjonene til svenskene under.

Kjemper for kvinners rettigheter
Det er imidlertid ikke et lattermildt budskap aktivistgruppen bringer. Femen kjemper for kvinners rettigheter, for å øke det politiske engasjementet til kvinner og for å hindre legalisering av prositusjon.

Under EM har kvinnene fått mye oppmerksomhet på grunn av de toppløse aksjonene, og har med det styrket forklaringen for hvorfor aksjonene utføres på nettopp denne måten. Grunnlegger Anna Hutsol har nemlig uttalt at nakenheten brukes for å bli sett, hørt og for å få større gjennomslagskraft enn det «vanlige» aksjoner ville ha gitt dem.

– Kvinnebevegelsen Femen motsetter seg fotball-EM, og beskylder de som organiserer turneringen for propaganda for sexturisme og for å promotere sexindustrien i Ukraina og Polen, heter det i en uttalelse fra gruppen.