Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo. Det er nok svaret du får fra flertallet av fotballfans verden over, hvis du spør dem hvem som er den beste spilleren på kloden.

Søndag ga Ronaldo svar på tiltale til kritikerne som hevder at han ikke presterer godt nok på landslaget, med en gnistrende forestilling mot Nederland i EM.

– Ikke den nest beste
Det er nok ikke nok til å forandre meningen til Barcelona-president Sandro Rosell. Rosell er muligens noe inhabil, men for ham er Ronaldo temmelig langt nede på listen. I hvert fall hvis en skal ta mannen på ordet.

– Cristiano Ronaldo er ikke den nest beste spilleren i verden. Han er nummer tolv. De elleve beste spiller alle for Barcelona, uttalte Rosell på en debatt ved et universitet i Barcelona nylig, ifølge sport.es.

Stikk til øyestikkeren
Klubbpresidenten, som har hatt stillingen siden 2010, måtte se at ligatittelen gikk til arvefienden Real Madrid denne sesongen.

Han setter ikke spesielt pris på metodene José Mourinho brukte for å hente pokalen til hovedstaden.

– Jeg ville aldri akseptert en trener som tar i bruk alle midler for å vinne, og jeg ville beklaget det umiddelbart dersom treneren for klubben min hadde stukket en annen person i øyet, sa Rosell, og refererte til den kontroversielle episoden mellom Mourinho og daværende Barca-assistent Tito Vilanova i august.

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk