Han mener historien som TV 2 fortalte om i går, der en kvinne har ventet i to måneder på diagnose, gjør sterkt inntrykk og at mye arbeid derfor gjenstår.

– Vi har gode resultater i Norge, men det er ikke et uttrykk for at vi skal si oss fornøyd, sa statsminister Jens Stoltenberg på sin halvårlige pressekonferanse tirsdag.

Behandling innen 20 dager

Det har gått et år siden han satt seg et mål om at norske kreftpasienter skulle få raskere behandling. 80 prosent av pasientene skulle få behandling innen 20 dager.

LES OGSÅ: Kreftprøver kan ligge på vent i to måneder

Tirsdag innrømmet statsministeren at mye arbeid gjenstår for å nå målet.

– Vi ser at noen sykehus har nådd målsettingen, andre har ikke gjort det.

Og det er mange som venter.

Ventet to måneder på diagnose

Mandag fortalte TV 2 om Anita Kjærnes som har kjempet og ventet i nesten 2 måneder for å få en diagnose.

– Det er helt forferdelig og særlig hvis man har fått kreft for annen gang. At de ikke klarer å ta tak i det, det synes jeg er nonchalant og respektløst, sa Anita Kjærnes til TV 2.

MÅ RYDDE OPP: Ventetiden har vært tøff for Anita og familien. Hun håper nå at sykehuset tar tak i problemene og rydder opp. (Foto: Tommy Storhaug/TV 2)
LES OGSÅ: Anita (52) har ventet to måneder på diagnose

Og hennes historie fikk statsministeren til å reagere.

– Det gjør inntrykk på meg fordi alle skal få god kreftbehandling i Norge. Når jeg hører eksempler på at det ikke skjer, så gjør det inntrykk. Det er nettopp derfor vi anstrenger oss så veldig for at flere skal få god kreftbehandling, sier Stoltenberg.

Statsministeren mener pasienter som Anita absolutt ikke skal måtte kjempe for å få en diagnose.

– Nei, selvsagt ikke. Det er nettopp derfor vi har formulert strenge krav til kreftbehandlingen her i landet, sier Stoltenberg til TV 2.