Navnet på den østerrikske politikeren fra den sørlige staten Carinthia har ikke blitt offentliggjort.

Han hadde nok heller ikke regnet med å bli filmet da han valgte å gi utløp for sine forlystelser blant de ville buskevekstene i skogen.

Men et kamuflert kamera som var utplassert av den lokale jaktforeningen knipset hele akten på film.

Nå kan imidlertid politikerens bildedokumenterte eskapader muligens gi ham rett til en klekkelig erstatning.

LES OGSÅ: Hadde sex på kirketrappen i Bergen

Het debatt

Hendelsen har satt i gang en stor debatt om personvern i Østerrike. Det diskuteres nå hvorvidt det skal være tillatt med umerkede kameraer i naturen.

«SKJULT KAMERA»: Diskret og uanselig høyt oppe på en trestamme har den lokale jaktforeningen hengt opp en kamera som skal filme trær og skog. (Foto: ATORF)
Forkjempere for personvern tar til orde for at slike autostyrte kameraer, som skal ta bilder av dyrelivet, må kontrolleres og merkes ettertrykkelig. Per i dag er det ikke pålagt å merke disse utplasserte kameraene på noe spesielt vis.

LES OGSÅ: Statsansatt fikk erstatning for sex-skade på forretningsreise

Hans Zeger er representant for den østerrikske organisasjonen ARGE Daten, som jobber med data og personvern. Ifølge Spiegel online mener han at slike kameraer utgjør en trussel mot privatlivets fred.

– Kameraene bør i det minste være merket med skilting, slik at folk på tur i skogen kan «tilpasse sin atferd og unngå de overvåkede områdene», sier Zeger til den østerrikske allmennkringkasteren ATORF.

Skal filme dyr

Kameraene som er utplassert i skogene i Carinthia er kamuflert for å gå i ett med naturen.

De festes høyt oppe på trestammer og brukes for å observere dyr i deres naturlige omgivelser. Kameraene er utstyrt med bevegelsessensorer og nattfunksjon, som gjør det mulig å ta bilder av ulike lettskremte dyr til alle døgnets tider.

LES OGSÅ: Dette er våre sexfantasier

Og det er tilsynelatende intet unntak for sommeryre mennesker i Østerrike. Juseksperter i landet hevder at kameraet bryter med lover for bruk av overvåkingskameraer.

Dersom retten konkluderer med at bildene av den forulempede politikeren er et overtramp mot hans privatliv, kan han vente seg over 150.000 kroner i erstatning.