Dersom du har små barn klør de muligens voldsomt i fingrene etter å få tak i smarttelefonen din. Derfor har leketøysgiganten Fisher Price lansert iPhone-dekselet Apptivity Case.

Den gjør iPhonen din om til en rangle, og skal gjøre telefonen din både slenge- og siklesikker. Men blir mobilen egentlig det?

Har du litt større barn? Sjekk ut App-guiden her:
Disse mobilspillene for barn er absolutt verdt pengene

Se video av vår testekspert i aksjon her:

Mobilvant ekspert

For å finne ut hvordan iPhone-rangla er i bruk hyret vi inn Jacob på 1,5 år for å teste. Han er fra før vant til å bruke pappas smarttelefon.

– Jacob elsker å trykke på iPhonen min, men vanligvis bruker han den til å se film av traktorer og titte på Youtube-klipp, sier pappa Jostein Olseng.

Se også: Disse racingspillene er de aller råeste

Ble uforsiktig med mobilen

Når Jacob får låne pappas mobil er han vanligvis ekstremt forsiktig.

– Men så fort dekselet fra Fisher Price var på, ble mobilen isteden en leke. Han pleier å holde mobilen rolig og være forsiktig, men med dekselet på dælja han hele greia i bordet. Telefonen ble isteden en leke han trodde han kunne gjøre hva som helst med, sier Jostein.

Han mener derfor at dekselet kan virke mot sin hensikt. Den kan forvandle mobilen til et leketøy de minste tror de kan herje så mye de vil med.

Se også: Disse foto-appene gir ekstra muskelkraft til bildene dine

fisher-price-iphone-3 (Foto: Jostein Olseng)

Toppkarakter fra Jacob

Men på tross av pappas skepsis, gir Jacob Fisher Price-dekselet toppkarakter.

Han fikk store øyne og lo mye under hele testen, og mobilen med dekselet klarte å holde oppmerksomheten hans i over en halvtime i strekk. Minsten gir derfor toppkarakter, mens pappa gir bunnkarakter.

– Jacob elsker dekselet, men jeg blir redd for telefonen med den. I tillegg er det vanskelig å høre den du prater med i telefonen, og de du snakker med hører ikke deg så godt heller. Den er også upraktisk å ha i lomma, ler Olseng.

Les også: Stor mobiltest - Sju får toppkarakter

Slik fungerer dekselet

Dekselet ser ut som en babyrangle og er lagd av hard fargerik plast. En stor rød knapp på baksiden fungerer som lås, og plastskjermen foran som dekker telefonen går det an å trykke igjennom, slik at det fortsatt er fullt mulig å bruke telefonen.

Inni dekselet er det myk gummi som skal holde telefonen på plass.

Når du plasserer inn telefonen i rangla er det en hard plastdel over hjemtasten. Det gjør at de minste ikke kan trykke helt som de vil på mobilen. Men det er likevel ikke helt idiotsikkert dersom noen ringer eller det popper opp varsler som mail, sms eller lignende.

fisher-price-iphone-2 (Foto: Camilla Brække)

Jostein Olseng jobber i TV 2 hjelper deg.

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter