KRITISK: Kjell Jonevret er kritisk til Molde ledelsens håndtering av Ole Gunnar Solskjær saken. (Foto: Daniel Maurer/Ap)
KRITISK: Kjell Jonevret er kritisk til Molde ledelsens håndtering av Ole Gunnar Solskjær saken. (Foto: Daniel Maurer/Ap)

Jonevret er ny Viking-trener

Svensken har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut 2015-sesongen.

Stavanger/Bergen (TV 2 Sporten): - Vi er kjempefornøyde med å signere Kjell. Han har hatt stor suksess i tidligere trenerjobber og er kompetent for jobben. Han har hatt veldig lyst til dette selv, og ser klart hva han vil gjøre med laget for å få det opp i toppen av norsk fotball igjen, sier Christian Rugland, styreleder i Viking FK, til TV 2 Sporten.

Han ønsker nå velkommen en mann som både rykket opp til eliteserien og vant cupen med Viking, og som siden har vist seg som en vinner også i egenskap av trener. Jonevret kapret «the double» da han ledet Djurgården, og førte siden Molde både til seriesølv og cupfinale.

JONEVRET
JONEVRET

- Hva slags planer har han for laget?

– Vi har diskutert det, og han har en tydelig og offensiv spillestil og formasjon som han vil rendyrke her. Hvilke planer han har, må du spørre ham om, sier Rugland.

Går for det kjente
Viking har som kjent fått mye kritikk for stadige formasjonsendringer. Ekspertene var heller ikke nådig da Viking gikk bort fra soneforsvar for å kjøre mann mot mann-markering – et forsvarsspill de mørkeblå slett ikke behersket.

Det endte i endt arbeidsforhold både for manager Åge Hareide og trener Pep Clotet. Viking måtte igjen ut på trener-jakt og tirsdag ble det klart at klubben ikke har endret kriterier i jakten. Som før har klubben gått for en rutinert og merittert trener.

– Det var ønskelig og viktig å få på plass en trener raskt, men vi var forberedt på å bruke høsten om nødvendig. Vi ville ikke inngå kompriss hvis vi ikke følte at vi fant den riktige kandidaten.

– 3,5 års lang kontrakt, dere har ikke brent dere såpass på de siste treneransettelsene at dere lar dere skremme av lange kontrakter?

– Nei, nå har vi hatt de to forrige trenerne på tilsvarende kontrakter så det er vi ikke. Vi føler at Jonevret er en mann å satse på, og da er det naturlig med en kontrakt av den lengden.

– Hva gjør at klubben tror Jonevret er riktig mann for å få opp entusiasmen rundt Viking og i Stavanger igjen?

- Kjell har et stort hjerte for klubben og byen, men han blir vurdert ut fra treneregenskaper han har, og ikke bare fordi han har spilt her tidligere.

Joneveret kommer hjem til Sverige fra Ukraina i morgen, men får noen dager fri av klubben til å gjøre seg klar for å flytte til Stavanger. Han leder laget på trening mandag, og har dermed en uke på seg før Rosenborg kommer til Viking Stadion lørdag 30. juni.

Må gjenreise tilliten
I Stavanger har interessen rundt Viking vært i fritt fall. Publikumstallene synker stadig og fotball-entusiasmen i byen er forvandlet til pessimisme.

- Hele klubben har én oppgave: gjenreise tilliten til Viking og bidra til at vi igjen har et vinnerlag. I det bildet tror vi Kjell Jonevret er rette mannen til å styre det sportslige. Han har vist at han har evnen til å skape lag som både er offensive og vinner fotballkamper. Og han har maktet å skape begeistring rundt fotballen han selv og lagene hans har stått for. Jonevret er flink til å knytte tette og gode bånd til byen og regionen han er trener i, fortsetter Rugland.

LES OGSÅ: Dette er favoritten til Viking-jobben: – Klart det er interessant
LES: Davy Wathne blogger: – Viking ved et veiskille

Kritisk til Jonevret
Ikke alle er begeistret over den tidligere Molde-treneren i sjefsstolen i Viking. Tidligere Viking-spiller og -sportsdirektør Erik Thorstvedt påpeker at Jonevret har vist seg som en trener som sliter med å snu resultatene i motgang.

– Kjell har opplevd enorme svingninger som trener. Enten har det vært kjempebra eller veldig dårlig. Det er litt som det jeg påpekte da Åge Hareide tok Viking-jobben. Jeg mener det er bedre å hente en tålmodig trener som kan bygge stein på stein. Jeg er usikker på om Jonevret kan gi Viking det løftet Viking trenger, konstaterte han.

Erik Thorstvedt lanserer Nils Johan Semb som ny Viking-trener. Den tidligere toppkeeperen er skeptisk til Kjell Jonevrets kandidatur. (Foto: MONTASJE)
Erik Thorstvedt lanserer Nils Johan Semb som ny Viking-trener. Den tidligere toppkeeperen er skeptisk til Kjell Jonevrets kandidatur. (Foto: MONTASJE)

Thorstvedt ville ha toppfotballsjef Nils Johan Semb som ny trener i Viking.

– Semb har tidligere vært aktuell for Viking og takket nei. Men Viking er en perfekt klubb å ta over fordi de har underprestert så kraftig og potensialet for fremgang er gedigent i den klubben, mente Thorstvedt.

Saken oppdateres.