Landslagsspiller Heidi Løke pådro seg en kraftig lyskestrekk i fredagens treningskamp mot Sverige. Strekspilleren trener alternativt og det kan ta flere uker før hun friskmeldes.

De norske håndball-jentene har vært i den portugisiske kystbyen Lagos i ti dager på treningsleir. Tirsdag startet dagen med Cooper-test i solen, men uten Heidi Løke som unnagjorde økten innendørs.

– Jeg fikk lyskestrekk på fredag. Det var skikkelig kjipt og jeg vet ikke hvor lang tid det tar å bli frisk, sier Løke til TV 2 Sporten før hun haster avgårde på sykkelen til sin alternative økt i hallen noen hundre meter unna friidretts-arenaen.

LES: Ida Alstad fikk finger i øyet mot Sverige
LES: Ny kneoperasjon for Nora Mørk

Bekymret landslagssjef
Thorir Hergeirsson er overhodet ikke fornøyd med skaden til en av Norges viktigste spillere.

– Den var en kraftig lyskestrekk hun fikk mot Sverige, så det får ta den tiden det tar. Med god medisinsk hjelp og en dyktig Heidi så tror jeg vi skal få orden på det i god tid til OL. Lyskeskader er lumske, så det blir viktig å ta forbehold. Derfor er hun ute av trening noen dager her nede, sier landslagssjefen.

Norge møter Frankrike i sin første kamp i sommer-OL. Den kampen spilles 28. juli.

Nora Mørk opereres for tredje gang
Norges vingspiller Nora Mørk har vært ute av spill pga jumpers knee. Hun er ikke på landslagets treningsleir.

– Det er veldig leit. Det er en skade som er vanskelig å håndtere, og vi er veldig lei oss på Noras vegne. Vi håper fortsatt at det skal være mulig å reparere det. Det er tøft for unge spillere å få en sånn skade. Vi håper jo at hun skal være med å slåss på denne typen leire senere, avslutter landslagssjefen.