Redaktøren av boken gjemmer seg bak pseudonymet Christian Messenger.

I beskrivelsen av boken «Anders Breivik: His Life and Mission» heter det at «for første gang er nå hans selvbiografi tilgjengelig i trykt form». Den starter med et større intervju med Breivik som ser ut til å inneholde deler av hans kompendium, skriver Aftenposten og Dagbladet.

DIREKTE: Følg rettssaken i vårt livesenter

Ukjent med boken

Breiviks forsvarer Geir Lippestad avviser overfor Aftenposten at Breivik har hatt noe med boken å gjøre.

– Breivik opplyser at han er helt ukjent med boken, sier Lippestad.

Boken er ikke gitt ut på et vanlig forlag, men ble lastet opp gjennom publiseringstjenesten lulu.com 31. mars i år, skriver Dagbladet.

LES OGSÅ: Breivik kan ha vært sjalu på AUF

Breivik fornøyd

Advokat Tord Jordet, en av Breiviks fire forsvarere, sier til avisen at Breivik er fornøyd med at boken er ute.

– Etter en helt overfladisk titt så det ut til at boken kun inneholder den delen av kompendiet der Breivik i intervjuform forteller om seg selv og sin motivasjon. Det har likevel interesse å se om noe av innholdet er endret i forhold til originalen. Breivik vil nok ikke anse seg for å ha nådd sitt mål ved at dette har blitt gitt ut i bokform, da det tross alt ligger fritt tilgjengelig på internett, sier Jordet til Dagbladet.

Leder i Støttegruppen for 22. juli, Trond Henry Blattmann, sier til Aftenposten at han synes det er synd at Breiviks budskap selges i bokform. Han reagerer på både innholdet og forfatterens pseudonym og oppfordrer Amazon til å trekke boken.

LES OGSÅ: – Spilte for mye og godt til å være gal

Kan ikke stoppes

Forlegger Geir Berdahl i Oktober forlag sier at ytringsfriheten gjør at boken ikke kan stoppes. Det er viktig med åpenhet og tilgjengelighet for å tilrettelegge diskusjoner, mener han.

Berdahl reagerer imidlertid på at Amazon selv har trykket boken, men han tror det kan være snakk om et bestillingsverk, altså «print on demand». Ingen norske nettbokhandler som Aftenposten har kontaktet, selger boken. (©NTB)