– Jeg er opptatt av at alle de tre regjeringspartiene gjør det godt, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

På gjennomsnittet av meningsmålingene ligger SV på sperregrensen med 4,0, mens Senterpartiet ligger like over med 4,2 prosent.

– Meningsmålinger tar vi på alvor. Det er de beste tegnene på stemningen blant velgerne mellom valg, sier statsministeren til TV 2.

LES OGSÅ: Beredskapsmøter i regjeringen

Tror ikke Ap spiser opp SV

Med et drøyt år igjen til valget risikerer begge de to småpartiene i den rødgrønne regjeringen å havne under sperregrensen. I så fall er det svært lite trolig at de tre partiene i regjeringen klarer å beholde flertallet.

Med et gjennomsnitt på meningsmålingene med 38,5 prosent i ryggen er statsministeren likevel ikke bekymret.

– Selv om meningsmålinger er mange og spriker litt, så sier det noe om trender og retninger. Men vi har lært gang på gang at meningsmålinger ikke er valg og at det er noe som skjer mellom nå og neste høst, sier Stoltenberg.

– Frykter du at Arbeiderpartiet spiser opp SV?

– Nei, jeg ser det ikke slik, men det er en oppgave for meg å bidra til at alle de tre partiene gjør gode valg, sier Stoltenberg.

LES OGSÅ: Arnstad og Slagsvold Vedum inn i regjeringen

Alternativet er Høyre og Frp

Statsministeren som tirsdag oppsummerte det siste halvåret i norsk politikk, var mest opptatt av å snakke om finanskrisen.

Mens Arbeiderpartiet styrer, har Høyre vokst til å bli størst på gjennomsnittet av meningsmålingene.

– Det er kanskje mindre endringer i politikk en retorikk. En av de viktigste endringene er at Høyre mer enn noen gang er klare for å sitte i regjering med Fremskrittspartiet, sier Stoltenberg.

KrF skal avklare sitt syn på samarbeidspartner til høsten, men KrF-leder Knut Arild Hareide har allerede gjort det klart at han ikke ønsker Jens Stoltenberg som statsminister.

– Hvis vi får en regjering på høyresiden så blir det en regjering der Høyre og Fremskrittspartiet deltar. Venstre har allerede gjort det klart at de ønsker et regjeringsskifte. Jeg opplever at KrF er opptatt av at det skal bli et skifte, sier Stoltenberg.

DISKUTER MED POLITISK PANEL: Hva synes du om endringene i regjeringen?

Se video med Jens Stoltenberg:

På pressekonferansen pekte Stoltenberg flere ganger på hvor viktig det er med høy sysselsetting for å holde orden i norsk økonomi.

– Å ha mennesker i jobb er vår viktigste investering i fremtid og verdiskapning, sa Stoltenberg.

Han mener ansvarlig budsjettpolitikk, samarbeid for inntektsoppgjør og fornying og forenkling av offentlig sektor er helt avgjørende.

– Norge har bedre muligheter enn andre land, og vi har evnet å ta mulighetene i bruk på en god måte, sa statsministeren.

LES OGSÅ: Danse-Trygve skal finne takten med bøndene

Føler seg trygg på SV

Mens statsministeren fokuserer på viktigheten av ansvarlig økonomisk politikk, har sterke krefter i de to småpartiene i regjeringen tatt til orde for å bruke mer penger på sine kjernesaker.

– Jeg føler meg trygg fordi jeg opplever at det var noe SV og Senterpartiet var tydelige på foran 2005. De har stått på det gjennom hele forrige stortingsperiode og fram til i dag. Begge partiene ser viktigheten av at det er orden på de viktigste tingene, sier Stoltenberg.

LES OGSÅ: Marit Arnstads store comeback

Se video med Jens Stoltenberg: