Foran sjokkerte tilskuere viste den argentinske tennisspilleren David Nalbandian sin frustrasjon med å sparke til et reklameskilt der linjedommeren satt så fredelig. Det resulterte i en blodig legg for den uheldige dommeren, og diskvalifisering av argentinereren. Nå etterforskes episoden, samtidig som ESPN melder at spilleren har fått en bot på rundt 75.000 kroner.

Likevel når ikke Nalbandians episode til topps. Nå har thetennisspace valgt ut de ti mest voldelige tennis-hendelsene:

Trøbbel på tribunen
På en varm dag i New York brøt det ut slosskamp mellom tilskuere under en kamp med Novak Djokovic. Episoden førte til stopp i US Open-kampen. Forløpet til hendelsen skal ha vært en far og datters frustrasjon over banning fra sidemannen.

Slåsskamp

Angrep livvakt
Jim Pierce, faren til Mary Pierce, er kjent for sine tilrop til datteren fra tribunen, som ofte er av det drøyeste slaget. Han skal ha innrømmet episoden med livvakten med følgende ord: «Livvakten løp vekk og kom tilbake, så jeg la han i bakken og slo løs. Jeg kan fortelle deg, den fyren må ha likt det».

Tok kvelertak
Stefan Koubek skal først ha havnet i slosskamp etter han spyttet i hånden før han takket for kampen mot en italiensk spiller. Ifølge bevis på YouTube ble han en gang så provosert av landsmannen Dani Koellerer at han tok et skikkelig kvelertak på ham. Koellerer er forøvrig nå utestengt på livstid etter kampfiksing.

Les også: Tennisstjerne etterforskes av politiet
Les også: Wozniacki langet ut mot dommeren etter Roland Garros-exit

Dyttet til en dommer
Den bulgarske tennisspilleren Grigor Dimitrov uttalte en gang at tennis er et enkelt spill for intelligente mennesker, men at de intelligente kan også gjøre dumme ting. I 2012 gikk han av banen i en turnering i Helsinki og dyttet til hoveddommeren med begge hendene. «Det var en feil jeg gjorde, og jeg har lært av det. Jeg har sagt unnskyld og vil aldri gjøre noe lignende igjen», var hans forklaring etter episoden.

Gikk berserk på mobiltelefon
Damir Dokic, far til tennisspilleren Jelena Dokic, ødela telefonen til en journalist under Wimbledon-mesterskapet i 2000. Senere samme år skal han ha blitt kastet ut av spillernes restaurant for å lage bråk rundt prisen på en middag.

Opprør på Melbourne Park
På åpningsdagen av Australian Open i 2007 ble mer enn 150 kroatere og serbere fjernet fra tribunen. Grunnen skal ha vært at de angrep hverandre med pinner, flasker og flaggpinner. Dette var første gang at en Grand Slam-turnering opplevde et opprør fra publikum.

Koubek i trøbbel igjen
I French Open 2000 ble han misligholdt for å kaste rackerten på en ballgutt. «Jeg så ham ikke fordi jeg var så sint på meg selv. Meningen var å kaste rackerten på bakken, men så spratt den borti gutten».

Les også: Her sparker tennisstjernen linjedommeren til blods

Peppersprayet i Australian Open
Året er 2008 og greske fans hetset den chilenske spilleren Fernando González. Politiet mente at grekerne oppførte seg truende, og brukte pepperspray for å fjerne dem fra tribunen. Øyenvitner kunne senere fortelle at både uskyldige kvinner og barn ble ofre for peppersprayen.

Tennis1

Far til Aravane Rezai og hennes kjæreste barker sammen
Nok en gang er Australian Open arena for voldelig oppførsel. Hendelsen førte til suspensjon av et ikke navngitt medlem av familien til Rezai. Faren hadde et rykte for å skape trøbbel rundt seg. Han skal ikke ha kommet overens med fedrene til de andre kvinnelige tennisspillerne. Det var så stor bekymring rundt hans oppførsel at det en gang ble leid inn livvakter for å forhindre en eventuell voldelig episode under en turnering for juniorspillere.

Les også: Nadal banket Djokovic og ble historisk

Mike Agassis raseri
«Voldelig av natur, min far er alltid forberedt for kamp», skrev tennisspilleren Andre Agassi i sin bok. «Han har økseskaft i bilen, og forlater hjemmet med salt og pepper i lommene i tilfelle han havner i en gatekamp». Andre Agassi ble dratt inn i trøbbel da faren viftet med en håndpistol mot en bilist som hadde kuttet foran dem i trafikken.