RadioShack
RadioShack

Fuglsang vraket til Tour de France

Danske Jakob Fuglsang har ikke fått noen forklaring på Tour-vrakingen.

Jakob Fuglsangs navn var ikke å finne blant de ni rytterne som skal sykle Tour de France da RadioShack Nissan-Trek i går offentliggjorde Tour-troppen sin. Fuglsang, som måtte trekke seg fra Giro d'Italia på grunn av kneproblemer, skjønner lite av vrakingen.

– Hvorfor? Det tror jeg heller du må ringe spørre Johan Bruyneel om. Jeg vet det ikke. Jeg fikk vite det av Kim Andersen, men han kunne heller ikke fortelle hvorfor, sier Fuglsang til sporten.dk.

LES: Andy Schleck mister Tour de France
LES: Storebror Schleck: – Vil ikke være Tour de France-kaptein

Fuglsang har kjørt både Luxembourg rundt og Sveits rundt siden han måtte trekke seg fra Giro d'Italia.

– Selvfølgelig er jeg skuffet over vrakingen. Jeg synes at jeg burde fått en plass på laget. Jeg kan ikke se at det er ni ryttere som er bedre enn meg, hvis man ser på formen min og mine resultater.

Fuglsang
Fuglsang

Det blåser friskt rundt RadioShack Nissan-Trek-laget for tiden, og det er alt annet enn det sportslige som får oppmerksomhet. Den pågående etterforskningen av sportsdirektør Johan Bruyneel og den tidligere stjernerytteren Lance Armstrong har amputert Tour-oppladningen for laget. For en uke siden ble det klart at sykkelstjernen Andy Schleck ikke stiller til start i Tour de France på grunn av skade.

I tillegg til de ni rytterne som har fått klarsignal skal Alain Gallopin og Dirk Demol reise til Frankrike som sportsdirektører. Det betyr med andre ord at Johan Bruyneel ikke kommer til å lede laget i treukersrittet. Om det henger sammen med dopingetterforskningen er usikkert.

– Det virker som det er fullstendig krise og en eneste stor såpeopera rundt dette laget, med drittkasting i media, formsvikter og skader. Det er synd for dem, uttalte sykkelkommentator Mads Kaggestad da Schleck måtte kaste inn håndkleet.

LES: – Armstrong-sjef stod bak omfattende dopingmisbruk

Noe overraskende valgte RadioShack Nissan-Trek å ta ut Chris Horner i nimannstroppen til Touren. Horners navn var ikke med da RadioShack-Nissan for en uke siden offentliggjorde bruttotroppen til Tour de France.

Følgende ni ryttere skal sykle Tour de France for RadioShack Nissan-Trek: Fabian Cancellara, Tony Gallopin, Chris Horner, Andreas Klöden, Maxime Monfort, Yaroslav Popovych, Fränk Schleck, Jens Voigt og Haimar Zubeldia