Tidsskriftet Nature hevder i sin siste utgave at over halvparten av Pontas 432 sider lange doktoravhandling om Den internasjonale straffedomstolen (ICC) er ren avskrift av andres tekster.

– Doktoravhandlingen ble i tillegg republisert som bok på rumensk med svært få endringer i 2004, og den danner også grunnlag for en bok om internasjonal rett utgitt i 2010, skriver Nature.

Oversatt fra engelsk

– Betydelige deler av teksten i alle disse tre publikasjonene synes å være identisk, eller tilnærmet identisk med ting skrevet av de to rumenske jussekspertene Dumitru Diaconu og Vasile Cretu, skriver Nature.

LES OGSÅ: Russiske helikoptre stanset på vei til Syria

– De inneholder også direkte oversettelse til rumensk av deler av en engelskspråklig publikasjon av jusseksperten Ion Diaconu, heter det videre.

Ponta, som leverte sin rumenskspråklige doktoravhandling ved universitetet i Bucuresti i 2003, tiltrådte som statsminister i mai i år etter at hans venstreorienterte USL-allianse felte regjeringen med et mistillitsforslag.

Meningsmålinger har vist at rundt 50 prosent av velgerne i Romania slutter opp om USL, som dermed ligger an til å vinne valget i november.

LES OGSÅ: Microsoft tar opp konkurransen med iPad

Den 39 år gamle statsministeren avviser anklagene om plagiat og hevder politiske rivaler med president Traian Basescu i spissen står bak.

Utenriksministeren jukset og

– Jeg er villig til å underkaste meg alle former for undersøkelser, sier han til nyhetsbyrået Agerpres.

LES OGSÅ: UFO-jegere dykket i Østersjøen: – Jeg kan ikke forklare det vi så

For knapt en måned siden måtte Romanias utdanningsminister Ioan Mang trekke seg som følge av anklager om plagiat, og Ponta måtte droppe sitt førstevalg som etterfølger da det ble kjent at også hun ble anklaget for det samme. (©NTB)