Lasteskipet «Alaed» tilhører det russiske rederiet Femco og har nå stanset opp utenfor kysten av Skottland.

Om bord i skipet er et ukjent antall russiske kamphelikoptre av typen Mi-25. Helikoptrene ble i sin tid solgt fra Russland til Syria og er på vei tilbake til landet etter et serviceopphold i Kaliningrad.

Tipset av USA

Da forsikringsselskapet Standard Club ble kjent med forsendelsen, orienterte de rederiet om at forsikringen av skipet var trukket tilbake.

FN i Syria (Foto: Reuters)

– Vi ble gjort kjent med påstandene om at Alaed hadde krigsmateriell til Syria om bord, heter det i en kunngjøring fra det britiske forsikringsselskapet.

– Vi har alt informert skipets eier om at forsikringen automatisk har opphørt som følge av ferdens natur, heter det videre.

LES OGSÅ: Russiske krigsskip setter kurs mot Syria

Ifølge avisen The Daily Telegraph ble forsikringsselskapet advart av britiske myndigheter om at de sto i fare for å bryte EUs sanksjoner mot Syria dersom de forsikret Alaed med tilhørende last.

Britiske myndigheter ble på sin side tipset av amerikanske myndigheter, skriver avisen.

OPPRØRERENE: Dette skipet ligger til kai i Libanon, og skal være lastet med våpen til opprørerene i Syria. (Foto: Scanpix)

USAs utenriksminister Hillary Clinton anklaget i forrige uke Russland for å bidra til volden i Syria ved å sende angrepshelikoptre til landet. Ifølge Clinton var helikoptrene alt på vei.

Russland tilbakeviste anklagen og viste til at det ikke var snakk om noen ny leveranse av helikoptre, bare om helikoptre som var solgt til syrerne for mange år siden og som hadde vært tilbake i Russland på service.

LES OGSÅ: Vil ikke utelukke militær intervensjon i Syria

På det pågående G20-møtet i Mexico sa President Barack Obama og hans russiske kollega Vladimir Putin at dekrever øyeblikkelig slutt på den voldelige konflikten i Syria.

– For å få slutt på blodsutgytelsene i Syria, krever vi øyeblikkelig stans i all voldsbruk, heter det i en felles kunngjøring fra de to statsoverhodene som mandag møttes under G20-toppmøtet i Mexico.

14.400 drepte

– Vi står sammen i troen på at det syriske folk bør få muligheten til å velge sin egen framtid på uavhengig og demokratisk vis, heter det videre.

Ifølge Obama er Putin og han enige i synet på at det trengs en politisk prosess for å få slutt på volden i Syria.

LES OGSÅ: Russland sender forsvarsraketter til Syria

De to er også enige om å slutte helt og fullt opp om FNs og Den arabiske ligas forsøk på å forhandle fram en avtale mellom president Bashar al-Assad og opposisjonen i Syria.

SNAKKET OM SYRIA: Vladimir Putin og Baracj Obama på G20-møte i Mexico. Stormaktlederne diskuterte løsninger i Syria. (Foto: RIA NOVOSTI/Reuters)

14.400 mennesker er ifølge syriske eksilkilder drept i voldshandlinger i Syria siden opprøret mot Assad-regimet startet for 15 måneder siden.

Russland og Kina har nedlagt veto mot resolusjoner som krever regimeskifte i Syria.

(©NTB)