Vi har omtalt den tidligere – konseptbilen Jaguar C-X16 – som første gang ble vist under New York Auto Show i september. Det er en bil som vi uten å nøle omtaler som noe av det vakreste som er presentert i bilverden de siste årene.

I utgangspunktet var det altså snakk om en konseptbil – men en samlet motorpresse har i alle fall gjort sitt for å fortelle den tradisjonsrike sportsbilprodusenten at dette prosjektet fortjener livets rett.

Og nå bekrefter Jaguar at de neste år vil komme på banen med en splitter ny, toseters sportsbil – i god gammel ånd. Men i motsetning til coupeen C-X16 vil det være snakk om en roadster. Så får vi se hvor mye av resten av designet du kan se i hovedbildet som vil bli med videre.

Les mer om den utrolig vakre konseptbilen her

Jaguar F-Type. (Foto: Scoopy)
Jaguar F-Type. (Foto: Scoopy)

Del med dine Facebook-venner

– Oppsiktsvekkende ytelser

Jaguar ventet lenge med å introdusere dieselmotorer til sine biler – og når de nå skal lage sportsbil igjen, er det ikke snakk om å bruke annet en bensinmotorer som hoveddrivkraft.

Men detaljer om hvilke effekt vi kan forvente har vi foreløpig lite informasjon om. Men følgende kommentar fra kilder i Jaguar-miljøet gir grunn til å gni hendene i forventning:

– Det skal leveres oppsiktsvekkende ytelser – verdig en skikkelig sportsbil.

LES OGSÅ: Dette er Broom-lesernes britiske favorittbil

0–100 km/t på 4,4 sekunder

Om motoren i konseptbilen er å regne som et forvarsel, kan Jaguar så visst stå inne for den uttalelsen.

Den har nemlig en både V6-er på 380 hk og en elmotor som yter 95 hk. Resultatet er at CO2-utslippet er bare 163 g/km.

Men vi skal ikke late som om det er miljøeffekten som tenner oss mest. Langt mer interessant er det at denne kraftpakken sørger for å sende bilen fra 0–100 km/t på 4,4 sekunder og gir en toppfart sperret på 300 km/t.

Aller mest imponerende er likevel 80–120 km/t – det tar 1,2 sekunder! Hørte vi nakkesleng?

LES OGSÅ: Jaguar XKR: Denne har tapt seg 1 million kroner

Kommer neste år

Direktør for design hos Jaguar, Ian Callum, sier at F-Type skal leve opp til de samme tradisjonene som gode gamle C-, D- og E-Type.

Den vil bli den minste bilen Jaguar har laget på mange årog skal gå i strupen på både Porsche 911, Aston Martin og coupeen til Audi, Mercedes og BMW.

Salget av bilen er planlagt å starte allerede rundt midten av 2013 – og det vil igjen si at vi kan vente oss mer konkret informasjon, og kanskje offisielle bilder, før nyttår. Mest trolig under Paris Motor Show i september.

Jaguar F-Type. (Foto: Scoopy)
Jaguar F-Type. (Foto: Scoopy)

LES OGSÅ: Jaguar XF: Klassens lekreste stasjonsvogn?