Den 31 år gamle asylsøkeren har sultestreiket i tre uker ved sykehuset, men legene har ikke lov til å tvangsfôre henne, konkluderte etikkrådet mandag, ifølge Fædrelandsvennen.

Frykter framtiden

Årsaken til at kvinnen vil sulte seg til døde er at familien har fått avslag på asylsøknaden, og må sendes tilbake til Gazastripen Kvinnen mener det er farlig for ektemannen og deres tre år gamle sønn å reise tilbake.

LES OGSÅ: Åpner for at Nathan kan få bli i Norge

– Hun er sikker på at det er farlig for oss i Gaza, der vi kommer fra. Hun mener det er bedre å dø her i Norge enn at vi mister hverandre i Palestina, sier ektefellen til avisa.

Etikkrådet ved Sørlandet sykehus forholder seg til norsk lov, som gir kvinnen en ukrenkelig rett til selv å bestemme om hun vil sulte så lenge at hun dør.

– Må bestemme selv

– Til syvende og sist er det hun som må bestemme. Sett i forhold til slik loven er, synes jeg det er riktig konklusjon. Likevel skal både leger og pårørende forsøke å overtale henne til å ta til seg næring, sier fagdirektør Per Engstrand ved sykehuset.

LES OGSÅ: Åpner for at Nathan kan få bli i Norge

Selv om direktøren synes komiteen har kommet fram til en riktig avgjørelse, mener han loven står i motsetning til legeetikken.

– Som leger er vi lært opp til å redde liv. Da er det ikke greit å se på noen nekte å ta til seg næring, sier Engstrand.

(©NTB)