Katteferie_barekatt_220
– Han her ble funnet med hele tarmen ute og måtte gjennom en stor operasjon, sier Kari Mills i Stavanger til TV 2.

Hun er leder for dyrebeskyttelsen Sør-Rogaland og en kjent kattevenn som tar seg av de små dyrene når eierne ikke vil ha dem lenger. Mills får opptil 60 henvendelser i uka etter at folk har funnet bortkomne katter i skogen eller i veikanten. Selv får hun dem på døren - og til og med i postkassa.

Bor med 225 katter

Tross advarsler sommer etter sommer dumper folk fortsatt kjæledyrene sine når ferien begynner.

– Nå er det 225 katter her i huset mitt og pågangen øker fra dag til dag. Det begynte allerede i påsketider, forteller hun.

Fullbooka pensjonat

Og skal du reise bort fra disse søtingene i sommer, så haster det hvis du vil ha plass på et pensjonat. For mye er fullbooka allerede. På Zarstø Hunde- og kattehotell på Forus i Sandnes har de kun få plasser igjen.

LES OGSÅ: Når kjæledyret skal avlives: Barna takler døden bedre enn du tror

– Sommeren er nesten full, vi har noen få plasser igjen. Det koster 150 kroner natta å få plass her, sier eier og daglig leder, Leif Andersen.

– Det offentlige må ta ansvar

Og hjemme hos Mills er det heller ikke plass til flere katter. Nå vil hun at både folk og det offentlige tar mer ansvar.

– Det blir bare verre og verre fra år til år. Mitt høyeste ønske er at det blir lovpålagt å kastrere og merke kattene. Så kan man finne ut hvem som dumper kjæledyrene sine og eventuelt straffe dem som gjør det, sier hun.

Katteferie_oppgitt2