Cecilia Brækhus (30) er en norsk verdensmester i proffboksing i klassen weltervekt. Hun er regjerende verdensmester med 20 ubeseirede kamper. Nå slenger hun seg på i kampen mot voldtektsbølgen som har herjet i de største byene den siste tiden.

Les også: Brækhus forsvarte beltene

Selvhjelp for kvinner

Brækhus ble kontaktet av Kagge Forlag hvor de ønsket at den populære proffbokseren skulle fronte en bok om selvhjelp for kvinner. Dette skjer i forbindelse med at voldtekts tallene har gått kraftig opp og man ønsker å sette den voksende voldtektsbølgen på agendaen.

– Jeg håper jeg kan være med å bevisstgjøre for unge jenter og kvinner hva man kan gjøre for å unngå å havne i slike situasjoner, sier Brækhus og forteller at boken også gir kvinnene råd om hva man kan gjøre hvis man er uheldig å havne i en slik situasjon.

Politikerne må våkne opp

Verdensmesteren har fulgt med fra sitt hjem i Berlin og synes utviklingen hjemme i Oslo er rystende.

– Jeg har fulgt med på hva som skjer her hjemme og har tenkt, hva er det som skjer? Det er helt grusomt og forkastelig, sier hun.

– Jeg håper mitt engasjement i denne boken kan være med på å bevisstgjøre dette temaet. Det er virkelig en sak som må komme på agendaen, sier hun og legger til:

– Politikerne må våkne opp.

Doblet antall

Den kraftige økningen i antall overfallsvoldtekter i år bekymrer både politi og politikere. Tall fra første kvartal viser en dobling i antallet anmeldte overfallsvoldtekter i forhold til fjoråret.

Brækhus ble nominert til «Årets navn» på Idrettsgallaen 2010 og Idrettsgallaen 2011, og vant «Åpen klasse» sistnevnte år.

Les også: Brækhus: – Balogun skal straffes for egne feil