Enten du skal på festival, strandferie eller storbytur, så er det visse ting som alltid er fine å ha i kofferten. Men skal du ha med deg alle favorittproduktene og favorittantrekkene dine, vil det fort bli en tung og strabasiøs ferd med kofferten rundt på flyplasser eller jernbanestasjoner. Da er det greit å få med seg noen gode tips til hvordan man velger ut tingene man virkelig trenger, og på hvilken måte det er best å pakke.

Små beholdere

Toalettmappen blir fort full hvis man skal ha med alle produkter i full størrelse. Mange kosmetikkserier tilbyr heldigvis reiseutgaver i sett, slik at man kan ta med hele favorittserien sin på ferie. Et annet alternativ er å kjøpe små plastbeholdere som man merker og fyller med dagkrem, nattkrem, rens og de andre tingene man daglig bruker. Småflasker får du kjøpt på flyplasser, parfymerier og i apotek.

Det kan også være en fordel å unngå for mange flytende produkter som kan lage «koffertkatastrofe» om uhellet skulle være ute. Du kan for eksempel bytte ut flytende rens med renseservietter, flytende foundation med mineralfoundation osv. Unngå uansett oljerike produkter om du skal til varmere breddegrader. Makeup som inneholder olje blir fort glodvarm og flytende i solsteken.

LES OGSÅ: Fra kaos til orden i klesskapet

Multiprodukter er også et stalltips for feriekofferten. Velger du produkter med flere funksjoner, får du bedre plass, en lettere reise, og dermed mer plass til shoppingutskeielser på veien hjem. Lindrende balmer er eksempler på produkter som kan brukes til flere ting, det være seg på leppene, insektsstikk, solbrent hud og til temming av statisk hår. Et annet stalltips er fuktighetsgivende sprayer som både fikserer makeup, gir umidellbar fukt og velvære og kan brukes på trette og hovne føtter.

PRAKTISK I TOALETTMAPPEN: F:v. Reisekitt for normal til tørr hud med dagkrem, skrubb, rens, toner og øyekrem (kr 395, Dermalogica). Oljefri foundation fra Clinique (kr 275), fuktighetsgivende spray som også har anti-age fordeler (kr 250, Glo Minerals), praktisk og vannfast mascara fra Dior (kr 290), vaskeklut som fjerner sminke. Kan brukes mange ganger om den skylles (kr 250, Jane Iredale). Multibalm fra Rodial. Kan brukes for eksempel på solbrent hud, til fukt under flyreise og til temming av statisk hår (kr 520).

Pakketips

Uansett hvor flink du er til å komprimere innholdet i toalettmappen, så kommer du ikke unna pakkingen av klær og sko. Her må du prioritere nøye for ikke å ende opp med vond rygg og svettetokter i innsjekking, togkupeer og hotelltrapper. Lag alltid en pakkeliste over det du trenger. Sett opp det nødvendigste, og sørg for at det du faktisk pakker matcher med hverandre. Et prikkete skjørt kan være aldri så fint, men det hjelper ikke hvis alle blusene dine er stripete!

Det er viktig å holde seg til pakkelisten. Selvfølgelig er det lett å tenke at man trenger antrekk til alle mulige eventualiteter, værtyper og anledninger. Men skal du til syden er lette strandklær det du helt sikkert vil trenge. De fleste feriemål gir deg muligheten til å kjøpe andre plagg eller produkter om behovet skulle oppstå.

Lag en liste over alt trenger å ha med, og hold deg til den. Det er så lett å tenke at man trenger alle favorittjeansene og minst fem par høyhælte sko, men hvis du bare skal være borte en ukes tid, så holder det lenge med følgende:

LES OGSÅ: Disse godbitene er bare noen timer unna

Rull klærne i steden for å brette dem. Da tar de mindre plass, og krøller seg ikke. Pakk småting som hårpynt, undertøy, sokker og smykker i små og gjennomsiktige poser. Dette gjør det lettere å finne det det du leter etter.

Sko er gjerne både tunge og tar stor plass. Velg så langt du kan fottøy som har flere bruksområder. Kilehæler i for eksempel korkmateriale er en god idé, da de både kan brukes på stranden uten at man synker ned i sanden, på fest når man vil litt opp i høyden, og på bytur fordi de er lette og behagelige å gå i.

SMART PAKKNIG: F.v. Kompakt håndkle i mikrofiber fra Enklere Liv (kr 149), gjennomsiktig mappe med glidelås (kr 49, Nomaden), stort sjal som også kan brukes som sarong (kr 399, A43/Nelly.com), sommerlige sko som både funker på stranden, til bytur og til fest (kr 199, H&M) og tynn kjole i stretchy stoff som ikke skrukker og med oppbrettbare ermer (kr 999, Nomaden).