Mandag ble det kjent at Senterpartiet bytter ut to av sine statsråder, og tidligere i år gjorde Sosialistisk Venstreparti sine rokeringer.

Nå gjenstår det å se om Arbeiderpartiet vil gjøre det samme.

TV 2s politiske redaktør Stein Kåre Kristiansen tror partiet kommer til å gjøre én eller flere utskiftninger til høsten.

LES OGSÅ: Arnstad og Slagsvold Vedum inn i regjeringen

Ut med helseministeren

– Jeg tror ikke Jens Stoltenberg kommer til å stille til valg i 2013 med Anne-Grethe Strøm-Eriksen som helseminister, sier Kristiansen.

– Der er det nødt til å skje noe. Statsråden er svak og sliter på sitt felt, fortsetter han.

Kristiansen begrunner det med at det er et felt som kommer til å bli viktig for regjeringen fram mot valget.

– Dessuten har Strøm-Erichsen signalisert at hun ikke vil stille til gjenvalg, forteller Kristiansen.

LES OGSÅ: Helseministeren takker nei til gjenvalg

Flere utskiftninger?

– Etter årets omfattende streikeperiode er det mange som mener at fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) er en av dem som må byttes ut, men det tror jeg ikke kommer til å skje, sier Kristiansen.

TV 2s politiske redaktør tror heller arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) kan være på vei ut av regjeringen.

– Hun har aldri fått et skikkelig grep om ministerposten, og fremstår nokså usynlig, mener han.

Ettersom både SV og Sp har foretatt utskiftninger, tror Kristiansen det er begrenset hvor omfattende rokeringer Ap kommer til å utføre.

– Det er flere som har sittet ganske lang tid, så jeg tror det er på tide med noen nye, sier han.

I november i fjor gikk Knut Storberget av som justisminister. Grete Faremo (Ap) tok over ministerposten, mens Espen Barth Eide (Ap) ble ny forsvarsminister.

LES OGSÅ: Marit Arnstads store comeback

Mindre effekt

I begynnelsen av mars i år trakk Audun Lysbakken (SV) seg som barne-, likestillings- og integreringsminister etter pengetildelingssaken. Kort tid etterpå ble han innstilt som ny leder i partiet.

Som følge av dette måtte Erik Solheim og Tora Aasland ut av regjeringen. Inn kom Bård Vegar Solhjell som miljøvernminister, Inga Marte Thorkildsen ble ny barne- og likestillingsminister og Heikki Holmås gikk inn som utviklingsminister.

Mandag gjør Senterpartiet sine rokeringer ved å ta inn Marit Arnstad (Sp) som ny samferdselsminister og Trygve Magnus Slagsvold Vedum (Sp) tar over Landbruksdepartementet. Dermed må Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) og Lars Peder Brekk (Sp) ut av regjeringen.

Kristiansen tror at en samlet rokering året før valget i 2013 hadde hatt en større effekt enn å gjøre det i mindre puljer.

– Det ville gitt en følelse av et friskere mannskap mot valget for å skape en ny entusiasme rundt det rødgrønne prosjektet, avslutter han.

LES OGSÅ: Dette er de nye SV-statsrådene