SJEBNEVALG: Det er helt jevnt mellom de to største partiene, ifølge de første valgdagsmålingene. (Foto: Petros Giannakouris/Ap)
SJEBNEVALG: Det er helt jevnt mellom de to største partiene, ifølge de første valgdagsmålingene. (Foto: Petros Giannakouris/Ap)

Jevnt mellom største partier i Hellas

Venstrealliansen Syriza og konservative Nytt demokrati ligger helt jevnt ifølge valgdagsmålingene i Hellas.

I de første valgdagsmålingene ligger Nytt Demokrati så vidt foran Syriza, men marginene er små. Ifølge målingene ligger Nytt Demokrati an til å få mellom 27,5 og 30 prosent av stemmene, mens Syriza vil få mellom 27 og 30 prosent, melder BBC. Sosialistpartiet Pasok ser ut til å få mellom 10 og 12 prosent.

Valget får stor oppmerksomhet, fordi det på mange måter er blitt en folkeavstemning om avtalen om kriselån som Hellas har inngått med EU, Den europeiske sentralbanken (ECB) og Det internasjonale pengefondet (IMF).

Syriza er imot krisepakken, mens Nytt demokrati er for.

LES OGSÅ: – Livene våre avhenger av dette valget

– De to første valgdagsmålingene viser at det er helt, helt jevnt, sier TV 2s reporter i Aten, Øystein Bogen.

Han sier at marginene er så små, at bare 0,5 prosentpoeng skiller dem.

– Dette er det verste som kunne skje. For at parlamentet skal være beslutningsdyktig må et parti ha 151 plasser. Da må det mye tautrekking til før landet får en ny regjering, sier Bogen, som viser til at det også ble veldig jevnt under valget 6. mai.

(©NTB/TV 2 Nyhetene)