KVARTETT: Levi Leipheimer, Geoge Hincapie, Christian Vande Velde og David Zabriskie har tilstått doping, og skal ha sagt seg villig til å vitne mot Armstrong. (Foto: MONTASJE/)
KVARTETT: Levi Leipheimer, Geoge Hincapie, Christian Vande Velde og David Zabriskie har tilstått doping, og skal ha sagt seg villig til å vitne mot Armstrong. (Foto: MONTASJE/)

Lance Amstrongs eks-lagkamerater ba om å få slippe OL

Sykkelstjernene Levi Leipheimer, George Hincapie, Christian Vande Velde og David Zabriskie blir ikke å se i London-OL.

USA annonserte i går sin sykkel-tropp til OL i august.

I troppen var det flere store sykkelnavn som manglet. Nå viser det seg at kvartetten Levi Leipheimer, George Hincapie, Christian Vande Velde og David Zabriskie - som alle regnes som solide ryttere av internasjonal klasse - ba om å ikke bli tatt ut, skriver Cyclingnews.

Bakgrunnen for hvorfor de har takket nei er ikke kjent, men felles for dem er at de alle har syklet sammen med Lance Armstrong på US Postal-laget.

Anklaget for doping
Armstrong ble tidligere i uken, sammen med flere andre, formelt anmeldt av Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) har for brudd på dopingbestemmelsene. Blant annet påstås det at det var organisert doping på US Postal i perioden da Armstrong herjet som verst og tok sju Tour de France-triumfer.

Opplysninger skal ha blitt gitt USADA blant annet fra ryttere på laget til Armstrong, men disse er ikke navngitt.

Sykkelforbundet i USA sier de ikke vil spekulere i hvorfor de fire trakk seg som OL-kandidater.

- Dette er ganske oppsiktsvekkende og det er sannsynlig at de har en link til Armstrong-saken, sier TV 2 Sportens sykkelekspert Mads Kaggestad om saken på TV 2 SPORT søndag.

Les også: Antidopingbyrå anmelder Lance Armstrong

Har hatt lyst på OL-plasser
Levi Leipheimer (38) og David Zabriskie (33) er begge gode temposyklister og potensielle medaljekandidater. Leipheimer vant bronse på tempo i Beijing-OL.

Christian Vande Velde (36) har uttalt at han kunne tenke seg å delta i OL. George Hincapie (38) har deltatt i fem OL og har vært lysten på mer.

- Å delta i et sjette OL ville være veldig kult, sa Hincapie, som gir seg som proffsyklist til høsten, til Cyclingnews i fjor.

Dette er USAs OL-lag for landeveisrittet: Timmy Duggan, Tyler Farrar, Chris Horner, Taylor Phinney and Tejay van Garderen. Taylor Phinney blir USAs kandidat på OL-tempoen.