Klippet hvor Nicklas Olsen Hovland banker et frispark i mål fra 30 meter har gått sin seiersgang på internett gjennom hele helgen.

19-åringen har selv fått føle oppmerksomheten på kroppen – også fra noe uventet hold.

– Jeg var på konsert lørdag. Det var noen fra laget som spilte. Da kom plutselig Brede Hangeland bort til meg, gratulerte med seieren og sa at det var et fantastisk mål. Så det var nesten det kjekkeste, sier Hovland til tv2.no.

nicklas hovland og hangeland

Målet er allerede omtalt i lokalavisen Rogalands Avis og på VG Nett. Klippet er også spredt på videonettsteder som 101greatgoals.com og Twitter – hvor Cristiano Ronaldos offisielle nyhetskonto blant annet har videreformidlet fulltrefferen.

Thompson: – Veldig imponerende
TV 2 Sportens gjesteekspert Phil Thompson, til daglig fast ekspert hos britiske Sky Sports, har også sett scoringen. Og latt seg imponere.

– Jeg er veldig imponert. Det er jeg alltid med slike frispark. Noen skrur dem inn, mens andre går for kraft. Men det krever en helt spesiell teknikk for å utføre det han gjør her, sier Thompson.

Les også: Norske Nicklas har perfeksjonert Ronaldos frisparkteknikk

Den tidligere Liverpool-spilleren sammenligner treffet man får på ballen med et golfslag.

– Treffer man slik man vil, vet man i hvilken retning ballen vil gå, hvor høyt den vil gå og hvor langt den vil gå. For en som er så ung som han her, så kan man se at han har øvd og øvd. Dette er en teknikk som er perfeksjonert. Man kan prøve og lykkes på trening, men man må ha rytmen og teknikken for å gjøre det regelmessig. Han er bare 19 år, så dette kan være egnet som en inspirasjon til andre unge spillere der ute som ser klippet, sier Thompson.

Phil Thompson (Foto: TV 2)

Les også: Slik reagerte Phil Thompson da England scoret

– Stort å høre dette
Hovland humrer når han får høre omtalen fra Thompson.

– Jeg liker ikke Liverpool, men Phil Thompson – det er helt rått. Det er ganske stort å få høre dette, sier Brodd-spilleren.

– Du heier kanskje på erkerivalene da?

– Jeg er Manchester United-fan, det er jeg, ler Hovland, og lover at han ikke kommer til å ta av etter all oppmerksomheten.

– Nei, selvfølgelig ikke. Jeg må holde beina på jorda, men må nyte det litt da, sier han.