Dick Advocaat (Foto: ERIC LALMAND/EPA)
Dick Advocaat (Foto: ERIC LALMAND/EPA)

Advocaat bryr seg ikke om hva fansen synes om ham

Dick Advocaat gir seg som trener for Russland, men vil ikke være med på at han ledet Russland til fiasko.

Det har lenge vært klart at Dick Advocaat skulle gi seg som landslagssjef for Russland etter EM. 1. juli er han på plass som trener for PSV Eindhoven.

Men russerne hadde nok trodd på en litt annen avslutning for den nederlandske treneren.

Les også: Her sendes Russland hodestups ut av EM

Ubeseiret i 16 kamper
Etter 0-1 for Hellas, forsvant gruppefavorittene i gruppe A ut før kvartfinalene spilles.

– Hellas er et lag det er vanskelig å spille mot, var Advocaats oppsummering.

Advocaat, som ledet Nederland til semifinale i EM i 2004, har alltid hevdet at han bare husker tilbake på sin siste kamp.

På spørsmål om hvordan han tror han vil bli husket av de russiske supporterne etter den tidligere EM-exiten, var han knallhard.

– Jeg er ikke interessert i hva de mener om meg. Apparatet mitt har jobbet hardt for å få frem et godt lag til dette mesterskapet. Vi var ubeseiret i 16 kamper og i dag skulle vi ha vunnet, men sånn gikk det ikke. Men sånn er fotball. Jeg må bare gratulere Hellas, sa han.

Gikk på banen for å vinne
De russiske journalistene var svært kritisk til at Advocaat valgte å bytte ut Aleksander Kerzjakov og sendte Roman Pavljustjenko på banen.

– Du gjør bytter. Kerzjakov spilte sin tredje kamp uten å score mål. Og du har to andre spisser på benken, da prøver du. Det gjør alle trenere, var svaret fra en oppgitt landslagssjef.

Advocaat påpekte at få i verden er bedre enn Hellas på å forsvare en ledelse. Russerne hadde mer enn nok sjanser til å score før grekerne gjorde det. Og nederlenderen hevdet at han var stolt over laget sitt, selv om resultatet ikke ble som man hadde håpet.

– Vi går på banen for å vinne. Og for å vinne, så må du score. Hvis du ikke scorer og motstanderen din gjør det, da taper du, forklarte han.

– Jeg er stolt. Vi gikk i angrep. Vi var offensive. Men du må score mål. Det gjorde vi i den første kampen, men til tross for overtaket i dag så klarte vi ikke å score, sier Advocaat.