Franciszek Smuda (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)
Franciszek Smuda (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)

Polens landslagssjef sa opp

Polens landslagssjef Franciszek Smuda sa opp umiddelbart etter 0-1-tapet mot Tsjekkia.

Tapet innebar at vertsnasjonen Polen endte sist i gruppe A, med bare to poeng. Og skuffelsen var tydeligvis stor for landslagssjef Smuda. Rett etter at laget hans gikk skuffet av banen, ga han beskjed om at dette var hans siste kamp som sjef for det polske landslaget.

– Dette var 100 prosent sikkert siste kamp for meg. Kontrakten min går ut etter mesterskapet. Takk, sa en tydelig skuffet Smuda til polsk TV etter tapet.

Les også: Tsjekkia slo naborivalen - videre i EM

– Bitter pille
Polen hadde mulighet til å ta seg videre, men en scoring av Petr Jiracek for Tsjekkia etter 72 minutter knuste håpet.

– Vi må svelge denne bitre pillen. Jeg tror vi var for sikker på å vinne mot Tsjekkia. De spilte strålende og scoret ett mål. Vi hadde noen sjanser i første omgang, som vi ikke scoret på og vi tapte kampen, forklarer den avtroppende landslagssjefen.

Han har vært landslagssjef for Polen siden 2009. 63-åringen har tidligere ledet en lang rekke klubber i hjemlandet.

– Jeg trenger ikke å si opp. Når kontrakten nå går ut, så hadde jeg muntlig avtale med fotballpresidenten om hva som skjer. Vi har bygget opp et lag man kan ha tro på i fremtiden. Så jeg vil ikke si at når jeg gir meg, så forlater jeg et lag i oppløsning, forklarte Smuda.

Les også: Her sendes Russland hodestups ut av EM

Russlands sjef også ferdig
Også Dick Advocaat er ferdig i sin jobb som landslagssjef for det russiske fotballforbundet, etter at også de overraskende røk ut av EM lørdag. Russland tapte 1-0 for Hellas.

Advocaat har tidligere varslet sin avgang etter at EM var over, men hadde nok ikke sett for seg at det skulle skje så tidlig i mesterskapet.

– Vi angrep. Det andre laget bare forsvarte seg. Vi satte ikke sjansene våre, men det vil ikke være rettferdig å si at vi ikke spilte godt, sa han etter 0-1-tapet mot Hellas.

Russland skapte enorme forventninger med 4-1-seier etter festfotball i den første EM-kampen mot Tsjekkia. Lenge spilte laget godt også mot vertslandet Polen, men seieren glapp i en kamp som endte 1-1. Etter lørdagens tap er det tid for hjemreise både for spillerne og 20.000 russiske tilhengere i Polen.

– Vi var ubeseiret i 16 kamper før i kveld, og vi skulle ha vunnet i dag også. Det gjorde vi ikke, og slik er fotballen. Det er bare å gratulere Hellas, sa Advocaat.

Det var for lengst klart at han skulle slutte i jobben. Han har allerede signert for gamleklubben PSV Eindhoven, der han overtar treneransvaret 1. juli

(©NTB/TV 2 Sporten)