Lukas Podolski (Foto: THOMAS BOHLEN/Reuters)
Lukas Podolski (Foto: THOMAS BOHLEN/Reuters)

Podolski blir tidenes desidert yngste med 100 kamper

Tysklands 27-åring når milepælen over tre år før legenden Franz Beckenbauer, dersom han spiller mot Danmark søndag.

Se Danmark-Tyskland på TV 2/TV 2 HD og tv2sumo.no søndag kl. 20.45

6. juni 2004 spilte Lukas Podolski sin første landskamp for Tyskland.

17. juni 2012 får 27-åringen sin hundrede landskamp, dersom han som ventet spiller mot Danmark i den siste kampen i EMs gruppe B.

Kupper keiserens rekord
Den kommende Arsenal-angriperen blir da den desidert yngste av de sju spillerne som har kunnet feire det imponerende jubileet med Tyskland, og han er i svært godt selskap.

I 1976 ble tidenes største legende i tysk fotball, Franz Beckenbauer, også tidenes første med 100 opptredener i den hvite drakten.

Lukas Podolski (Foto: OLIVER LANG/AFP)
Lukas Podolski (Foto: OLIVER LANG/AFP)

«Der Kaiser» var nærmere 31 år på det tidspunktet, og inntil Podolski tar rekorden er Bayern-høvdingen den yngste som har bikket tresifret.

Etter Beckenbauer har storhetene Lothar Matthäus, Jürgen Klinsmann, Jürgen Kohler, Thomas Hässler og Miroslav Klose også kunnet skrive seg inn i statistikken med gullskrift for «Die Mannschaft».

Kunne spilt for EM-arrangøren
Podolski ble født i Polen av polske foreldre, men flyttet til Tyskland og Køln-regionen da Lukas var to år gammel.

Den daværende polske landslagssjefen Pawel Janas hadde mulighet til å kalle opp Podolski til sitt lag, men til tross for en imponerende start på Bundesliga-karrieren, valgte Janas å la Podolski bli værende i Tyskland.

Det er nok en beslutning hele Polen river seg i håret av i dag, for siden debuten har Podolski banket inn 43 mål for Rudi Völler, Jürgen Klinsmann og Joachim Löw.

Søndag kveld kan du få med deg både jubileet og en høydramatisk avslutning i «dødens gruppe» i det TV 2-sendte oppgjøret mellom Tyskland og Danmark.

Fotball-EM i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk