Norge - Ungarn 31-27:

Norge håpet på et lite mirakel i hjemmemøtet med Ungarn. Men det ble med håpet.

For til tross for et heroisk forsøk og en veldig god kamp av Norge, så var man aldri i nærheten av å ta igjen de seks målene Ungarn hadde å gå på etter første kampen i Veszprem.

Ungarn med større bredde
For mens Ungarn kunne rotere på laget i samtlige 60 minutter, måtte Robert Hedin stole på sine beste menn for å holde liv i VM-drømmen. Der ungarerne hadde flyt i spillet og bevegelser uten ball, var det også denne gangen individuelle prestasjoner som preget det norske angrepsspillet.

Les også: – Tenk fremover, Hedin

Bakover var Norge som alltid gode, og fremover viste Kristian Kjelling at han vil bli sterkt savnet når han nå tar farvel med landslaget.

Aalborg-spilleren kunne nok til tider bruke litt mye tid med ballen. Men han er på et nivå individuelt få andre norske spillere er i nærheten av.

Han serverte både Bjarte Myrhol og Erlend Mamelund, i tillegg til at han scoret seks mål selv.

Hedin tar med seg det positive
Men Ungarn har to klassespillere i hver posisjon. I andre omgang kom Roland Mikler inn og stengte målet for magyarene. Da ble det vanskelig for Norge å få det forspranget men trengte.

Og Norge skulle kjøre tempo i kontra og få de enkle målene. Det klarte man ikke. I stedet ble man straffet for dårlige returløp etter egne feil.

VM-toget forlot altså Drammen stasjon med ungarere på første klasse, og nordmennene stående igjen på perrongen. Men Norge har ingen grunn til å henge med hodet etter en sterk 31-27-seier.

– Vi får se på det positive. Vi vinner med fire mål mot Ungarn. Det må vi ta med oss videre, oppsummerte landslagssjef Robert Hedin.