Det brenner lørdag ettermiddag i flere leiligheter på Kattem i Trondheim. TV 2s fotograf på stedet opplyser at brannen skal ha spredd seg til 12 leiligheter. Politiet har også bekreftet at hele toppetasjen er omfattet.

Det er registrert to personer med lettere skader, som begge er sendt til St. Olavs Hopsital.

Ikke kontroll

Operasjonsleder Tor Mauseth i Sør-Trøndelag politisdistrikt sier at brannen sprer seg nedover mot blokkas tredjeetasje, og at man ikke har full oversikt over alle beboerne. Det er etablert krisestab i kommunen. Alt tilgjenglig personell er kalt ut.

– Meldingen om brannen kom til oss cirka klokken 17.00. Det brenner i øverste del av ei boligblokk, opplyser Kåre Peder Norsvik ved brannvakta i Trondheim til adressa.no.

Ved 20-tiden melder politiet om at brannvesenets mannskaper på stedet begynner å få kontroll over situasjonen.

.

Store brannmannskaper kjemper mot flammene. (Foto: TOR AAGE HANSEN)

Startet på terrassen

På et punkt var det godt synlige flammer også på utsiden av bygget, men brannvesenet har nå fått slått dem litt tilbake. Det er likevel fortsatt kraftig røykutvikling ved 17.40-tiden.

Brannårsaken er ikke kjent, men mye tyder på at brannen har startet på terrassen i en av leilighetene. Den har deretter spredd seg, særlig via taket.

I en pressemelding lørdag kveld bekrefter politet at det ifølge folkeregisteret bor 57 personer i blokka. Alle berørte leiligheter er ubeboerlige.

Det vil bli foretatt etterforskning. Årsaken er foreløpig ukjent.

kattem4 (Foto: TOR AAGE HANSEN)