linda123 (Foto: TV 2)
linda123 (Foto: TV 2)

Linda Medalen: – Det beste øyeblikket var da Trude sa ja

Linda Medalen og Trude Flan ga hverandre sitt ja utenfor Holmen kirke lørdag.

En av verdens beste kvinnelige fotballspillere, Linda Medalen og kjæresten Trude Flan giftet seg på kirketrappen utenfor Holmen kirke i dag.

– Det var et romantisk frieri og jeg blir veldig glad. Det var Trude som fridde hjemme hos oss. Hun hadde laget et quiz som jeg måtte gjennom, og egentlig trodde jeg at vi bare skulle på kino, fortalte en smilende Medalen til «God Kveld Norge» i 2010.

Les også: Linda Medalen forlovet med Luksusfellen-deltaker Trude Flan

Vakker vielse

medalen3 (Foto: TV 2)
Bryllupet startet kl 14.30 med en vielse på kirketrappen.

– Vi er veldig lykkelige, sier paret før de gir hverandre sitt første kyss etter vielsen.

– Det beste øyeblikket var da Trude sa ja, sier en tydelig lykkelig Medalen til «God kveld Norge».

Nå har brudeparet og gjestene beveget seg inn i kirken der seremonien fortsetter med en velsignelse.

Inne i kirka skal gjestene delta i allsang med sangene «Amazing Grace» og «Deilig er jorden», mens et profesjonelt band tar seg av resten av musikken. Sangene blir ledet av solist Veronika Stokkmo som kom med på Sondre Lerches lag i TV 2s «The Voice».

Ingen vielse i kirken

Selv om det norsk lov tillater at to av samme kjønn gifter seg med hverandre, er det fremdeles innhold i loven som hindrer homofile fra å vies i kirken.

Medalen og Flan er begge medlemmer av statskirken, men medlemmer av samme kjønn kan bare gifte seg borgerlig i Norge.

Som respons startet paret en Facebook-gruppe som het «Hjelp, vi må gifte oss på kirketrappa».

– Urettferdig er vel ikke riktig ord, men vi og mange med oss forstår ikke hvorfor det skal ta så lang tid å lage en vigselsliturgi for par av samme kjønn. Den må jo komme. En av tilbakemeldingene fra kirken er at mange av de er lei av maset om akkurat dette temaet. Da er vel løsningen å få det på plass og la de prestene som ønsker det gjennomføre vielser av par av samme kjønn. De sier «størst av alt er kjærligheten», men det er vanskelig å se det i denne settingen, sa en skuffet Linda Medalen til «God kveld Norge».

–Vår kjærlighet er like vakker som for andre

– Vi føler at dette rett og slett er for dumt. Vi synes vår kjærlighet er like vakker som for andre. Vi godtar at folk mener forskjellig, men ikke at de i kirken som er positive ikke skal få mulighet til å gjennomføre vigsler av samkjønnede par. I noens øyne er vi nok mindre verdt, men det får bli deres problem. Hvem har rett til å heve seg over andre på den måten, spurte Medalen retorisk.

Hadijian ville vie paret

Tidligere programleder Mina Hadijian deltok i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» sammen med Linda Medalen. Denne uken fortalte Mina at hun gjerne ville vie dem.

Ifølge Hadjian mottok hun for en stund tilbake en diplom fra The Church of Spiritual Humanism, et skriftlig bevis på at hun kan gjennomføre alt fra bryllup til dåp.

– Jeg er ordinært prest innenfor spirituell humanisme. Jeg vier gjerne Linda, det er klart jeg gjør det! På Finn.no er det mulig å kjøpe en oppblåsbar kirke, så om noen kan skaffe en slik, kan paret vies i en kirke hvor som helst, sier Mina.

Som ateist skjønner forstår hun ikke hvorfor folk vil gifte seg kristent.

– Men samtidig er det mange kirker som er utrolig vakre, og jeg skjønner jo heller ikke hvorfor de ikke får gifte seg i kirken. Vi lever i en fri verden, understreker hun overfor «God kveld Norge».

Les også: Mina Hadjian har prestebevis: – Jeg vil vie Linda og Trude!