USEXY: Artist Anita Skorgan er lei av sexfokuset i musikkbransjen. (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)
USEXY: Artist Anita Skorgan er lei av sexfokuset i musikkbransjen. (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)

Anita:– Det er usexy og påtrengende

«Hver gang vi møtes»-deltager Anita Skorgan kritiserer sexfokuset i musikkbransjen.

Forrige uke ble «Hver gang vi møtes»-artistene lansert og TV 2 kunne avsløre at Anita Skorgan (53) blir en av de syv artistene som skal delta i høstens sesong.

Anita var en av Norges mest populære popartister på 70-, 80- og 1990-tallet. Sammen med Jahn Teign utgjorde de landets heteste kjendispar på 1980-tallet.

Les også: - Jeg er stolt av Anita og meg

Overtydelig sexy er usexy

I et intervju med Dagbladet kritiserer sangerinnen sexfokuset i dagens musikkbransje.

– Markedskrefter presser på for å få oss til å ikke føle oss bra nok som vi er. Vi blir bombadert med idoler og modeller hvor enn vi snur oss. Hodet klarer bare ikke å la være - en bare må sammenligne seg selv. Jeg er så lut lei den sexy-greia, for jeg syns det er så uspennende, påtrengende og usexy rett og slett, når det blir så overtydelig, sier artisten til Dagbladet.

Ifølge Skorgan har mye endret seg siden hun var ung popstjerne.

– Ordet skjønnhetspress eksisterte ikke en gang på den tiden, men jeg har jo selv vært der. Jeg ser mange bilder av meg selv der jeg «soler meg i glansen» og syntes det er kjempestas. Men etter hvert fikk musikkens kraft og ordenes innhold et større fokus hos meg. Når forfengeligheten er det viktigste, blir musikken litt tom, sier Anita til avisen.

Les også:Jahn Teigens datter (28) angrer ikke på nakenbildet

Skaper press for unge jenter

I et portrettintervju med Se og Hør forrige uke forteller Mari nå at kjendis ikke er noe folk burde hige etter, og at livet i rampelyset heller kan føre til identitetskrise enn lykke.

– Jeg har aldri higet etter å være best kledt, eller mest sexy, eller noe sånt. Ta Tone Damli Aaberge, som jeg synes er en helt nydelig og supersympatisk jente. Hun kan jo ikke gå på butikken for å kjøpe brød en gang uten at sminke, hår og klær er helt perfekt, sa hun til bladet.

Maurstad synes synd på disse kjendisene allerede i så ung alder har et slikt press på seg.

– Tenk på det presset det skaper for unge jenter i dag. For meg virker det helt meningsløst, bare å være en pen innpakning. Jeg synes synd på dem. Hvordan skal det bli når de blir 55 år?, sa skuespillerinnen.

Les også: Mari Maurstad: – Jeg synes synd på Tone Damli