SIKRET TRE POENG: Danny Welbeck sørget for engelsk seier mot Sverige med en vakker scoring. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)
SIKRET TRE POENG: Danny Welbeck sørget for engelsk seier mot Sverige med en vakker scoring. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)

England vant etter vakker Welbeck-scoring

Sverige er ute av EM etter en høydramatisk kamp mot England.

Sverige-England 2-3

Sveriges EM-drøm er over etter bare to kamper i gruppe D. Kun seier var godt nok i fredagens kamp mot England, men det raknet for våre naboer da det gjaldt som mest.

Fra glede til fortvilelse
For etter at Andy Carroll hadde ekspedert et vakkert innlegg fra Steven Gerrard i mål i den første omgangen, slo svenskene tilbake like etter hvilen. Først tvinget Olof Mellberg frem et selvmål fra Glen Johson, før han stanget inn ledermålet. Men så slo England på turboen.

Innbytter Theo Walcott brukte bare noen få minutter på å utligne med et langskudd, før Danny Welbeck sørget for vinnermålet på vakkert vis drøyt tolv minutter før full tid.

Se høydepunkter i videovinduet øverst på siden!

Dermed må svenskene reise slukøret tilbake til Sverige etter kampen mot Frankrike. England går videre til kvartfinale med uavgjort eller bedre mot Ukraina.

Les også: Frankrike senket Ukraina med to kjappe scoringer
Les også: Ukraina-Frankrike ble stoppet på grunn av lyn, torden og striregn

– Visste at den kom til å gå inn
Matchvinneren i den dramatiske kampen i Kiev takket servitøren for at han fikk muligheten til å score det vakre målet.

– Når Theo får ballen i de posisjonene er han dødelig. Da den kom mot meg visste jeg at den kom til å gå inn. Theo utgjorde en kjempeforskjell da han kom på banen, sier Welbeck.

Les også: Matchvinner Welbeck til TV 2: – Visste akkurat hva jeg skulle gjøre

Danny Welbeck (Foto: Darko Vojinovic/Ap)
Danny Welbeck (Foto: Darko Vojinovic/Ap)

Walcott har slitt med skader i oppkjøringen til mesterskapet, og Arsenal-spilleren la inn en god søknad om plass i startelleveren til kampen mot Ukraina med den solid prestasjonen fredag. Selv mener han at det ikke har noe å si om han starter kampen på banen eller benken.

– Det handler ikke bare om spillerne som starter, det handler også om spillerne som kommer inn fra benken. Vi er en familie, vi holder sammen, og det var et fantastisk resultat for gutta, sier Walcott.

Slik forklarer han hvordan det var å score med sin tredje berøring på ballen.

– Jeg var skarp på oppvarmingen, og på dette nivået må du være skarp på banen også, for det er virkelig, virkelig tøft, sier Walcott.

Gerrard serverte - Carroll scoret
Kampen mellom Sverige og England i Kiev ble utsatt 15 minutter som følger av det vanvittige ruskeværet som herjet i oppgjøret mellom Ukraina og Frankrike i Donetsk. Men da lagene kom i gang med kampen tok England raskt styringen.

Selv om det ikke florerte med gigantiske sjanser i åpningsminuttene, var Scott Parker nær da han sendte i vei en kanonkule tidlig i omgangen. Avslutningen fra drøyt 20 meter gikk imidlertid midt på Andreas Isaksson i det svenske buret og Sverige slapp med skrekken. Midtveis ut i omgangen var imidlertid presisjonen mye bedre hos England.

VAKKER SCORING: England tok ledelsen etter at Andy Carroll stanget en vakker pasning fra Steven Gerrard kontant i mål. (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
VAKKER SCORING: England tok ledelsen etter at Andy Carroll stanget en vakker pasning fra Steven Gerrard kontant i mål. (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

Utskjelte Carroll fikk tillit av landslagssjef Roy Hodgson i møtet med Sverige - det takket han for på best mulig måte.

Liverpool-kompis Gerrard prikket et knallhardt innlegg til Carroll i feltet, og den høyreiste spissen kunne ikke gjort det bedre. På mesterlig vis steg han til værs og stanget ballen inn i nettet bak en sjanseløs Isaksson.

– Han har den beste innleggsfoten i verden, sa Henning Berg om Gerrard etter scoringen.

Sverige slo tilbake
De svenske spillerne hadde nok fått de riktige beskjedene av Erik Hamrén under pausepraten, for det tok ikke mange minuttene i andre omgang før utligningen var et faktum.

Les også: UEFA vil straffe Bendtner for trusestunt
Les også: Derfor ville Hodgson synge kjærlighetsvise for TV 2-Annemarta

Zlatan Ibrahimovic skrittet opp for å ta et frispark like utenfor den engelske sekstenmeteren. Skuddet gikk rett i muren og 30-åringen fikk fyrt av et nytt skudd. Ballen endret retning og plutselig stod midtstopperen Olof Mellberg alene med Joe Hart. Veteranen sendte i vei en avslutning mot mål, en avslutning som Glen Johnson nesten fikk klarert, men Liverpool-backen var uheldig og ballen gikk via stolpen og inn i mål.

Om det var tvil om Mellberg skulle få godkjent utligningsmålet, så var det i alle fall ingen tvil om hvem som scoret 2-1 for Sverige. Sebastian Larsson svingte et frispark vakkert inn i feltet og markeringen i det engelske forsvaret glapp. Mellberg kom seg mellom to forsvarere, gikk uhindret opp og stanget ballen i mål.

GIKK HØYT: Olof Mellberg raget høyest og stanget Sverige i ledelsen. (Foto: JEFF PACHOUD/Afp)
GIKK HØYT: Olof Mellberg raget høyest og stanget Sverige i ledelsen. (Foto: JEFF PACHOUD/Afp)

England virket rystet og landslagssjef Hodgson tok grep. James Milner ble tatt av banen - inn kom Theo Walcott. Det skulle vise seg å være et lurt trekk.

To mål - tre poeng
For bare minutter etter byttet fikk England corner, og ballen falt etter hvert ut til Walcott like utenfor sekstenmeteren. Arsenal-angriper la ballen til rette og sendte i vei en avslutning mot målet til Isaksson. Ballen tok en «uvanlig» retning, og Isaksson kunne ikke gjøre noe med at avslutningen endte opp i nettet.

SUPERINNBYTTER: Theo Walcott brukte ikke mange minuttene på å markere seg mot Sverige. (Foto: Sergei Grits/Ap)
SUPERINNBYTTER: Theo Walcott brukte ikke mange minuttene på å markere seg mot Sverige. (Foto: Sergei Grits/Ap)

Kampen åpnet seg virkelig opp etter de tre scoringene. Sveriges Kim Källström og Zlatan Ibrahimovic forsøkte seg, men ballen ville ikke i mål. Englands innbytter gjorde det imidlertid hakket vassere.

For drøyt 12 minutter før full tid driblet Walcott seg vakkert gjennom det svenske forsvaret før han la ballen inn i feltet. Der stod Danny Welbeck klar, og Manchester United-spissen vartet opp med realt artistert da han sendte England tilbake i ledelsen. Med en svensk forsvarer i ryggen brukte han hælen til å sende ballen inn målet. En vakker scoring av Welbeck.

Welbecks scoring ble den siste spikeren i Sverige-kista. Svenskene er nå ute av mesterskapet før den siste kampen i gruppespillet.

Fotball-EM i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Slik startet lagene:
Sverige (4-2-3-1): Andreas Isaksson - Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Olof Mellberg, Martin Olsson - Kim Källström, Anders Svensson - Sebastian Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Rasmus Elm - Johan Elmander
England (4-4-2): Joe Hart - Glen Johnson, John Terry, Joleon Lescott, Ashley Cole - James Milner, Scott Parker, Steven Gerrard, Ashley Young - Andy Carroll, Danny Welbeck