Under debatten om jordbruksoppgjøret i Stortinget, torsdag kveld, rettet Senterpartiets Per Olaf Lundteigen knusende kritikk mot regjeringens landbrukspolitikk og sin egen statsråd.

– En formidabel jobb

– Lars Peder Brekk har gjort en formidabel jobb som landbruksminister. Han er godt likt i næringen. Jeg synes det er urimelig å angripe Lars Peder Brekk, sier Senterparti-leder Liv Signe Navarsete til TV 2.

LES OGSÅ: Sp-topp med knusende kritikk av regjeringen

Torsdag kveld omtalte tv2.no den knusende kritikken, som vakte stor oppsikt i stortingssalen.

– Det er et stort problem at regjeringen ved landbruksdepartementets politiske ledelse presenterer en virkelighetsforståelse som stadig færre i bygdene kjenner seg igjen i. Kort sagt kan en si at stadig flere opplever et metningspunkt i hva en aksepterer å høre, sa Lundteigen fra Stortingets talerstol.

Se video med Lundteigens kritikk (artikkelen fortsetter):

Det var landbruksminister Lars Peder Brekks innlegg på Bondetinget denne uken som fikk Lundteigen til å komme med den kraftige kritikken.

Under et senere innlegg i debatten fortsatte Lundteigen sin knusende kritikk.

– Den ordbruken som statsråden brukte mot kritikerne av dagens jordbrukspolitikk under årsmøtet til Norges Bondelag i går, er ikke en statsråd verdig, sa Lundteigen.

LES OGSÅ: Sp-ordfører: – Senterpartiet må ut av regjering

– Uriktig og urettferdig

Flere representanter for de rødgrønne partiene som var til stede i stortingssalen reagerte kraftig på den sterke kritikken.

– Jeg synes karakteristikkene er uriktige og urettferdige, sier Martin Kolberg (Ap) til tv2.no.

– Jeg synes det er trist. Jeg tror ikke noen vil tjene på det, sier fungerende parlamentarisk leder, Anne Thingelstad Wøien (Sp) til tv2.no.

– Vil det sterke angrepet få konsekvenser for Lundteigen i stortingsgruppen?

– Det har jeg ikke tenkt på ennå, sier hun.

LES OGSÅ: SV under sperregrensen

Likevel fastholdt Lundteigen kritikken etter debatten.

– At andre er kritiske til meg får jeg ta til ettertrening. Etter statsrådens innlegg på bondetinget, var det nødvendig å si fra, sier Lundteigen til tv2.no.

LES OGSÅ: Norge EU-tilpasser seg i rekordfart

– Må respektere hverandre

Senterparti-leder Liv Signe Navarsete mener Lundteigen som andre, må respektere noen rammer i politikken.

– Som politikere har vi noen rammer vi må operere innenfor, i regjeringen har vi også det. Derfor må vi forstå de rammene vi har både i forhold til regjeringsmedlemmer og Stortinget. Jeg er glad for at det er utålmodighet i stortingsgruppen og partiet, men vi må respektere hverandre og stå sammen slik at vi blir sterke mot de kreftene vi skal diskutere med for å vinne frem, sier Navarsete.

– Synes du som partileder at det var illojalt av Lundteigen?

– Jeg har ingen kommentar til det, bortsett fra at Lars Peder Brekk har gjort en god jobb, og at vi må respektere hverandres rammer, sier Navarsete.

LES OGSÅ: Ny rekordmåling for Høyre