ENDELIG: Jérémy Ménez åpnet ballet for Frankrike, som til slutt vant 2 0 over Ukraina. (Foto: EMPICS Sport/Pa Photos)
ENDELIG: Jérémy Ménez åpnet ballet for Frankrike, som til slutt vant 2 0 over Ukraina. (Foto: EMPICS Sport/Pa Photos)

Frankrike senket Ukraina med to kjappe scoringer

Det løsnet for Frankrike etter et vanvittig sjansesløseri.

Ukraina-Frankrike 0-2

I et vanvittig ruskevær satte Frankirke og Ukraina i gang med sin andre kamp i sommerens EM-sluttspill, men det tok ikke mer enn fire minutter før dommer Björn Kuipers sendte lagene tilbake i garderoben.

Les også: Kampen ble stoppet på grunn av lyn, torden og striregn

Etter å ha ventet én time på at uværet skulle roe seg, entret lagene banen i Donetsk for å fortsette kampen klokken 19.00. Og det var Frankrike som virket piggest etter den korte pausen.

Med et spillmessig overtak kom «Les Bleus» til en rekke sjanser, men utrolig nok stod det 0-0 da lagene gikk til pause. Etter hvilen fant imidlertid Jérémy Ménez og Yohan Cabaye endelig veien til nettet. I løpet av tre nådeløse minutter tidlig i omgangen sikret de to spillerne en fortjent 2-0-seier til Frankrike.

Se høydepunkter i videovinduet øverst på siden!

Ukraina må dermed konstatere at de fortsatt står med de tre poengene de sikret seg i åpningskampen mot Sverige. Frankrike tok et viktig steg på kvartfinale og er nå oppe i fire poeng i gruppe D.

DET LØSNET: Etter flere store sjanser, klarte endelig Jérémy Ménez å overliste den ukrainske keeperen. (Foto: Laurent Cipriani/Ap)
DET LØSNET: Etter flere store sjanser, klarte endelig Jérémy Ménez å overliste den ukrainske keeperen. (Foto: Laurent Cipriani/Ap)

Les også: Sjekk Ukraina-stjernens frekke pek mot Franck Ribéry
Les også: Kroatia bøtelagt for tilskueroppførsel og supporterne rasisme-etterforskes

Frankrike best i gang etter uværet
Fem spilte minutter ble etterfulgt av en drøy time i spillertunnelen for de to lagene. Da kampen startet igjen tok Frankrike fullstendig styring.

Kvarteret ut i kampen satte Franck Ribéry fart og spilte ballen gjennom til en fremadstormene Ménez. Midtbanespilleren var iskald alene mot keeper da han tuppet ballen i mål, men uheldigvis for franskmennene ble scoringen annullert for en soleklar offside.

Samme mann var farlig frempå 25 minutter ut i kampen, men avslutningen fra drøyt elleve meter gikk like over tverrliggeren til Andrij Pjatov.

Franskmennene fortsatte å dominere i regnværet, og drøyt halvtimen ut i kampen fikk Ménez nok en gigantsjanse til å gi blåtrøyene ledelsen. En ukrainsk spiller slo en håpløs pasning og Ribéry satte på turboen. På enkelt vis distanserte han den jaktende ukrainske forsvareren, før han la inn i feltet til Karim Benzema. Real Madrid-spissen hadde timet løpet litt for dårlig, men ballen rullet videre til Ménez. Han sendte i vei en avslutning, men Pjatov gjorde seg stor og reddet mesterlig.

DET VILLE SEG IKKE: Ukraina og Andrij Sjevtsjenko forsøkte, men klarte aldri å overliste Hugo Lloris i det franske målet. (Foto: FRANCK FIFE/Afp)
DET VILLE SEG IKKE: Ukraina og Andrij Sjevtsjenko forsøkte, men klarte aldri å overliste Hugo Lloris i det franske målet. (Foto: FRANCK FIFE/Afp)

Ménez feilet og feilet
Ukrainerne var likevel langt fra ufarlige da sjansene oppstod, selv om de til tider ble presset lavt i banen. Andrij Sjevtsjenko kom seg alene med Hugo Lloris etter et perfekt løp, men den franske keeperen hindret 35-åringen i å score sitt tredje mål i mesterskapet.

Selv om de gulkledde kom på noen få visitter, var det Frankrike som fortsatte å dominere kampen. Like før hvilen skrittet Samir Nasri opp og skrudde et frispark vakkert inn i feltet. Midtstopper Phillipe Méxes gikk skyhøyt og fikk stanget ballen mot krysset. Pjatov responderte lynhurtig og slo ballen til corner med en vakker enhåndsredning.

Les også: Derfor ville Hodgson synge kjærlighetsvise for TV 2-Annemarta

Sjansene fortsatte å komme på løpende bånd da lagene gikk i gang med den andre omgangen. Ménez forsøkte nok en gang å overliste Pjatov, men Sjakthar Donetsk-målvakten reddet igjen.

Endelig for Ménez og Frankrike
Minutter seinere skulle den imidlertid endelig sitte for PSG-spilleren. Benzema dyttet fint ut til Ménez på høyrekanten, og 25-åringen dro seg inn i banen før han hamret til med venstrefoten. Skuddet var velplassert og denne gangen klarte ikke Pjatov å gjøre noe med at ballen havnet i nettet.

NUMMER TO: Yohan Cabaye satte inn Frankrikes andre scoring for kvelden. (Foto: EMPICS Sport/Pa Photos)
NUMMER TO: Yohan Cabaye satte inn Frankrikes andre scoring for kvelden. (Foto: EMPICS Sport/Pa Photos)

Frankrike var virkelig i støtet og bare tre minutter seinere ballen ligge i nettet bak Pjatov igjen. Som på 1-0-scoring, vartet Benzema opp med en strålende pasning. Yohan Cabaye beholdt roen da han mottok pasningen, før knallet ballen ned i hjørnet. Dette var Newcastle-spillerens første scoring for Frankrike.

Ukraina klarte aldri å kjempe seg tilbake i kampen etter franskmennenes lynhurtige scoringer - dermed stakk Frankrike av med en 2-0-seier etter en fuktig kveld i Donetsk.

Slik startet lagene:
Ukraina (4-2-3-1): Andrij Pjatov - Oleg Gusev, Taras Mykhalyk, Jeghen Katsjeridi, Jevgen Selin - Anatolij Tymosjtsjuk, Andrij Voronin - Andrij Jarmolenko, Sergij Nazarenko, Jevgen Konoplyanka - Andrij Sjevtsjenko
Frankrike (4-5-1): Hugo Lloris - Mathieu Debuchy, Adil Rami, Phillipe Mexès, Gaël Clichy - Jérémy Ménez, Samir Nasri, Alou Diarra, Yohan Cabaye, Franck Ribéry - Karim Benzema