Nicklas Bendtner
Nicklas Bendtner

UEFA vil straffe Bendtner for trusestunt

Risikerer bot og karantene for målfeiring i kampen mot Portugal.

Danmarks Nicklas Bendtner risikerer bot og karantene etter at Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har åpnet sak mot ham. Det skriver UEFA i en pressemelding.

Dette skjer etter spissens feiring i etterkant av 2-2-målet mot Portugal i EM onsdag. Bendtner dro ned shortsen sin og løftet på trøyen slik at hans grønne boxershorts kom til syne. På den sto navnet til bettingselskapet Paddy Power.

Les også: Davy Wathne om Bendtners trusestunt: – Tankeløst, toskete og illojalt

Spillere har ikke anledning til å reklame for slike spillselskaper under mesterskapet. Derfor har UEFA åpnet disiplinærsak.

Se trusestuntet i videovinduet øverst på siden!

Selv forklarte Bendtner etter kampen at det ikke var hensikten å reklamere for noe selskap, men at det var lykkeshortsen hans som kom til syne. Han sa også at han ikke har noe samarbeid med Paddy Power.

– Det var ikke en bevisst ting fra min side. Jeg jublet som jeg normalt gjør og trakk opp trøyen opp. Det er ikke første gangen jeg har denne boxer-shortsen på meg. Jeg har hatt den på før, også mot Nederland. De har gitt meg lykke tidligere, sa Bendtner til sporten.dk.

Les også: Slik harselerer Aftonbladet med britiske tabloider
Les også: Derfor ville Hodgson synge kjærlighetsvise for TV 2-Annemarta

Saken skal opp til behandling mandag, dagen etter at Danmark har spilt sin siste gruppespillkamp mot Tyskland. (©NTB/TV 2 Sporten)