Det er 24 år siden Therese Johannessen (9) forsvant fra Fjell i Drammen. Politiet satte inn enorme ressurser for å oppklare saken, uten å lykkes.

I «Trude» på TV 2 klokken 21.40 i kveld forteller Thereses mor, Inger-Lise Johannessen, at hun fortsatt håper å få vite sannheten om hva som skjedde med datteren hennes.

– Jeg har fremdeles håp. Det vil bety mye for meg å få et svar, sier Johannessen.

Les også: Vil ha Therese-saken gjenåpnet

Det mystiske brevet

Flere år etter at Therese ble borte tilsto svenske Thomas Quick (nå Sture Bergwall) å ha drept henne. Senere trakk han tilståelsen tilbake, og i 2010 ble han frikjent av svensk rett.

Johannessens advokat, Fridtjof Feydt, har nylig gjennomgått dokumentene tilknyttet saken, og han tror navnet på gjerningsmannen ligger her.

En eldre mann som hadde tilknytning til Fjell da Therese forsvant, er hovedmistenkt. Denne mannen lever i dag.

– Mannens nærmeste familie har tipset om ham. De hevder han har begått overgrep mot barn og barnebarn, og han har fortalt en av dem at han har skrevet et brev. Et brev han ikke vil si hva inneholder, som er gjemt et eller annet sted, og som skal åpnes etter hans død, forteller Feydt i kveldens «Trude».

Les også: Nye tips i Therese-saken

En bønn til gjerningsmannen

Feydt og Inger-Lise Johannessen er oppgitte over at politiet ikke har etterforsket dette «brevsporet». Og snart er det for sent å få straffet en gjerningsmann, foreldelsesfristen nærmer seg raskt.

Men det viktigste for Thereses mor er ikke å straffe den skyldige. Det viktigste er å få et svar hun kan slå seg til ro med.

– Det vil bety alt for meg, sier Inger-Lise Johannessen, som er sint på politiet.

Les også: Tiltalen mot Thomas Quick i Therese-saken frafalles

Hun er bitter fordi hun mener politiet alt for lett sa seg fornøyde med Thomas Quicks tilståelse. Og da Quick ble frikjent, måtte hun via advokat Feydt kjempe for å få utlevert saksdokumentene av politiet.

Inger-Lise Johannessen trodde aldri Thomas Quick var den skyldige. Nå har hun en bønn til mannen med brevet, eller andre som vet hva som skjedde 3. juli 1988:

– Fortell meg hvor barnet mitt er!

Se hele intervjuet med Inger-Lise Johannessen i «Trude» på TV 2 klokken 21.40 i kveld.