Fabian Cancellara (Foto: PETER KLAUNZER/Ap)
Fabian Cancellara (Foto: PETER KLAUNZER/Ap)

– RadioShack kan bli utestengt fra Touren

Arrangøren skal vurdere å gi stjernelaget startnekt. Og nå kan stjernene være på vei bort.

Tour de France kan ende opp uten attraksjoner som Jens Voigt, Andreas Klöden og Fabian Cancellara i sommer.

For ifølge ubekreftede meldinger vurderer rittarrangør ASO å nekte RadioShack-Nissan-Trek plass i Touren. Schleck-brødrene, som er lagets to største stjerner, skal nå også vurdere å finne seg et nytt lag.

Etterforskes
Årsaken er den pågående etterforskningen av sportsdirektør Johan Bruyneel og den tidligere stjernerytteren Lance Armstrong.

Les også:– Armstrong-sjef stod bak omfattende dopingmisbruk

Bruyneel har fått en frist på 10 dager på å svare på anklagene om at han aktivt skal ha brutt dopingbestemmelsene i perioden 1996-2010. Det amerikanske antidopingbyrået USADA beskylder Bruyneel for å ha hjulpet ryttere med blodoverføringer og gitt dem tilgang til dopingmidler som EPO.

Johan Bruyneel (Foto: JOHN THYS/Afp)
Johan Bruyneel (Foto: JOHN THYS/Afp)

Ordknapp rittsjef
Det franske sportsnettstedet RMC Sport kontaktet ASO for en kommentar, men fikk verken bekreftet eller avkreftet ryktet.

– Vi ønsker ikke å kommentere den pågående saken fordi den på nåværende tidspunkt så vidt har startet, etter det vi er blitt fortalt, sier Tour-sjef Christian Prudhomme til nettstedet.

– Det kommer ingen uttalelser angående Armstrong, Bruyneel og RadioShack. Dersom en avgjørelse kommer, vil det være i UCI-regi og i henhold til UCIs regler, fastslår Prudhomme.

Tidligere denne uken ble det klart at en av RadioShacks antatte sammenlagtkandidater, Andy Schleck, ikke sykler årets utgave av Tour de France.

Les også: Andy Schleck mister Tour de France

Det luxembourgske nettstedet Wort.lu skriver i dag at den franske sportsavisen L'Equipe har kilder på at Andy og Fränk Schleck er i ferd med å sondere markedet for et annet lag. Italiensk emedier meldte i går at Liquigas er en aktuell destinasjon.

Liquigas mister sin hovedsponsor, samt etapperytter Vincenzo Nibali fra nyttår. De er ute etter nye etapperyttere og skal vurdere en sammenslåing med Saxo Bank. Og i Saxo Bank regjerer Bjarne Riis, som hadde Schleck-brødrene på laget før de gikk til Leopard Trek.

Årsaken til at Schleck-brødrene vil finne seg nytt lag er dopinganklagene mot Bruyneel, samt at forholdet til pengemannen bak laget - Flavio Becca - har surnet. Luxembourgske Becca var mannen som fikk lokket dem over fra saxo Bank, men skal ha betalt lønningene for mai forsinket.