Det har lenge vært stille rundt rapperne Jaa9 og OnklP, men nå røper Lillehammer-duoen at de kommer med nytt album i september. I onsdagens sending av «Sommertid» her på TV 2 fremførte de den første låta, «Uten grunn» for første gang live på scenen i Karl Johans gate.

Rått og ærlig

Som vanlig leverer gutta en hjerteskjærende ærlig låt som beskriver et liv med hard festing og mye alkohol, og i kjent stil satt på kanten.

– Vi bare skildrer vår egen virkelighet. Det er jo ingen hemmelighet at det er mye pils i musikkmiljøet, forteller OnklP men legger til:

– Det betyr ikke at vi sier at folk skal gå ut å drikke masse.

– Det er ikke noe løgner i den låta, men det er nok satt litt på kanten, sier Jaa9.

Eldre og roligere

– Vi har blitt eldre og roligere med årene, sier Jaa9 og legger til:

– Før når vi var ute å spilte og for eksempel skulle spille tre konserter etter hverandre, bygde vi opp til konsertene ved å starte hard ut første dagen og ta det der ifra. Nå som vi har blitt litt eldre startervi heller litt rolig og bygger det opp etter hvert.

– Vi er jo blitt eldre og blir fyllesyke vi også, legger han til.

Les også: Sjokkvideo fra Jaa9 og OnklP

Sommerjobb i radioen

I hele sommer skal duen jobbe i radioen. Her blir det et helt ærlig show hvor gutta lufter alt de har på hjertet. Når det kommer til drømmegjest røper gutta at de gjerne vil ha eventyreren og «Berserk»-seiler Jarle Andhøy.

– Drømmegjesten er helt klart Jarle Andøy. Han er en rå type, sier gutta begeistret og forteller seg til å tilbringe sommeren i radioen.

– Det er et artig medium, som det er gøy å jobbe med. Vi har veldig frie tøyler i programmet, så det er en fin måte få sagt hva man har på hjertet, sier OnklP

– Akkurat som vi ikke gjør det nok fra før, ler han.

De to bonderapperne slo igjennom med hitten "Kjendisparty", og i 2005 vant de Alarmprisen 2005 i klassen hip hop for albumet Sjåre Brymæ.